Verdensmål i virksomheden

“Verdensmål i virksomheden” er udviklet i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Verdensarv Stevns og er et simpelt værktøj, der kan hjælpe virksomheder med at italesætte deres verdensmålsindsats internt såvel som eksternt i organisationen.

Sådan virker det
Værktøjet fungerer som en analytisk ramme, hvor du som leder af eller medarbejder i en virksomhed kan udfylde et spørgeskema, der sætter fokus på dine indsatser, uanset om du selv kalder dem social ansvarlighed, CSR, grøn profil eller noget helt andet.

Ved at udfylde skemaet får du et overblik over, hvordan dine indsatser passer ind under FN’s Verdensmål. Det færdige produkt kan du bruge internt i organisationen, på dine eksterne medier såsom hjemmeside og det kan blive offentliggjort som et eksempel på hjemmesiden for “Verdensmål i virksomheden”.

 1. Gå ind på https://sites.google.com/view/baeredygtighedstevns
 2. Udfyld spørgeskemaet
 3. Få oversigten, som du kan bruge strategisk.
 4. Din besvarelse publiceres på hjemmesiden. Ønsker du ikke dette, skal du blot skrive til johan@stevnserhvervsraad.dk.
  verdensmaalene-kort

Det kan du bruge det til
Det endelige produkt er en oversigt over dine samlede indsatser, som du kan bruge strategisk til at italesætte de mange gode tiltag, der allerede er i organisationen, eller som inspiration til, hvilke områder du kan udvikle dig indenfor.
Du kan bruge det til at:

 • Vise dig selv og dine medarbejdere, hvilke indsatser I allerede har organisationen
 • Skabe et visuelt overblik over, hvordan jeres indsatser passer ind under FN’s Verdensmål
 • Måle på jeres verdensmålsindsatser
 • Vise jeres kunder og samarbejdspartnere, hvordan I arbejder med FN’s Verdensmål
 • Arbejde strategisk med verdensmålene fremadrettet

Er du ikke helt sikker på, hvordan du kan bruge værktøjet? Skriv til turismekonsulent Niels Frederik Lund på frederik@stevnserhvervsraad.dk, så kan han vejlede jeres virksomhed i, hvordan man kan bruge det. Han kommer også gerne på besøg og hjælper jer med at udfylde det.

Om FN’s Verdensmål
FN’s Verdensmål blev vedtaget af verdens regeringsledere på et FN-topmøde i New York d. 25. september 2015. De 17 mål skal frem til 2030 sætte kursen mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og vores planet.

Udover 17 overordnede mål, er der også vedtaget 169 delmål, som skal bidrage til at afskaffe fattigdom, reducere ulighed, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og en mere bæredygtig, økonomisk vækst.

Verdensmålene er ikke kun en mulighed for at løse nogle af samfundets problemer, men også en mulighed for at fremtidssikre forretningen. Se en nøje beskrivelse af delmålene samt eksempler på, hvordan andre virksomheder arbejder med målene her: https://www.danskindustri.dk/sdg/verdensmal-for-virksomheder/