Et rekordstort antal erhvervsdrivende fra Stevns og omegn var i slutningen af januar mødt op på Store Heddinge Rådhus på kommunens og Stevns Erhvervsråds årlige udbudsmøde. Her benyttede kommunen lejligheden til at rose sine mange lokale leverandører.

Udbudsmødet, hvor Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd præsenterer erhvervslivet for kommende bygge- og anlægsopgaver, er vokset i popularitet år for år – i år havde hele 75 deltagere meldt deres ankomst.

Centerchef for Teknik og Miljø, Birgitte Nielsen og Erhvervschef Thomas Christensen fra Stevns Erhvervsråd bød de mange deltagere velkommen, inden Jesper Boesen, som er leder af Stevns Ejendomme, indledte præsentationen, som i første omgang handlede om kommunens udbudspolitik.

– Vi har stor fokus på at udbyde opgaverne på en måde, så vores lokale virksomheder kan byde ind, og at opgaverne er synlige for jer, og det er en af grundene til, at vi holder det her udbudsmøde, forklarede Jesper Boesen, som understregede, at kommunen dog først og fremmest varetager borgernes interesse i forhold til at vælge leverandører, som kan tilbyde opgaverne til en god pris og i en ordentlig kvalitet.

– Men I byder ind med gode priser og gør et ordentligt stykke arbejde, så det er super godt for os og for borgerne på Stevns, roste Jesper Boesen, som takkede de lokale leverandører for et godt samarbejde.

Medarbejdere fra Stevns Ejendomme var mødt talstærkt frem til udbudsmødet og benyttede lejligheden til at få en god snak med de erhvervsdrivende.

Medarbejdere fra Stevns Ejendomme var mødt talstærkt frem til udbudsmødet og benyttede lejligheden til at få en god snak med de erhvervsdrivende.

Nye virksomheder er velkomne

For at være opmærksom på, hvor mange udbud, som går til Stevns’ erhvervsliv, registrerer Stevns kommune hvert år, hvor mange opgaver som havner hos virksomheder i og uden for kommunegrænserne. I 2017 gik hele 67,4% af opgaverne til virksomheder fra Stevns, men i 2018 var tallet faldet til 44,85%, hvilket især skyldes at årets største opgave – byggeriet af Sydstevnshallen – gik til en virksomhed uden for kommunen.

– I kroner og øre er vi dog tæt på at have brugt det samme beløb på lokale leverandører som sidste år, fortalte Jesper Boesen med henvisning til, at 18,9 mio. kr. sidste år gik til lokale leverandører mod 22,4 mio. kr. i året før.

I 2019 har Stevns Kommune afsat ca. 27. mio. kr. til bygge og anlægsopgaver, som Jesper Boesen præsenterede på Udbudsmødet. Det drejer sig bl.a. om udskiftning af vinduer og renovering af facader på den gamle del af Rådhuset og renovering af Hotherskolens SFO og Store Heddinge Bibliotek, samtidig med at Boesdal Kalkbrud skal gøres klar til byggeriet af det kommende besøgscenter bl.a. med el og vand.

Medarbejdere fra Stevns Ejendomme var mødt talstærkt frem til udbudsmødet og benyttede lejligheden til at få sig en snak med de mange erhvervsdrivende og lære nye virksomheder at kende.

– Vi kender efterhånden en del af jer rigtig godt, men unge og nye virksomheder er meget velkomne til at ringe til os, så vi kan tage et møde, hvor I kan præsentere jer. Vi vil nemlig gerne have masser af lokale virksomheder at handle med. Det er både til gavn for os, jer og Stevns’ borgere, sluttede Jesper Boesen.

Hent præsentationen fra udbudsmødet

Læs mere om Stevns Kommunes udbud