Salon Klint i Store Heddinge åbnede i mandags op for igen at kunne modtage kunder, men der er stadig meget fokus på afstand og rengøring. Det er dog klart, at kunderne er glade for igen at kunne få trimmet lokkerne. 

Der er travlt i butikken efter, Salon Klint igen kunne åbne dørene op for kunderne. Døren går og telefonen ringer, så hverdagen ligner sig selv lidt igen i butikken, mener indehaver Charlotte Klint Hviid, der har haft butikken i over 20 år. 

-Jeg tænkte godt, man ville blive savnet, men jeg havde ikke regnet med, det ville være så meget. Frisører er jo nogen, man ikke tænker så meget over i hverdagen og forventer, bare er der. Det er dejligt at mærke, at vi er meget savnet, fortæller Charlotte Klint Hviid. 

“Vildt” at lukke
I midten af marts annoncerede regeringen, at de liberale erhverv skulle holde lukket for at forhindre spredning af corona, og det var en stor omvæltning for den lille butik: 

-Det har været vildt. Vi havde taget en masse forholdsregler inden og var begyndt med ekstra rengøring, men man kunne godt fornemme, det ville gå den vej. Kunderne blev nervøse og meldte fra. Vi vidste ikke hvor længe lukningen, ville vare, og så lige pludseligt meldte de ud, at vi skulle i gang igen, fortæller Charlotte Klint Hviid. 

Styr på økonomien skabte stabilitet
Selvom, det har været hårdt at skulle holde lukket, har det endnu ikke haft de overskuelige økonomiske konsekvenser for salonen, som de havde frygtet. 

Den 20 år gamle forretning var nemlig godt rustet, og Charlotte Klint Hviid har også sat sig godt ind i, hvordan hun kunne søge regeringens hjælpepakker til virksomheder, der holdt tvunget lukket: 

-Jeg har været i branchen i mange år, og jeg har altid gået med livrem og seler, så jeg var godt rustet. Hvis jeg kun havde været i gang i 5 år, ville det ikke været gået. Jeg har søgt hjælpepakkerne, men vi har ikke fået penge endnu, fortælle Charlotte Klint Hviid. 

Hun fortæller, at hun er bekymret for, om der kommer endnu en lukkeperiode, og om staten vil have nok midler til flere hjælpepakker. Uden hjælpepakker, kan butikken ikke klare den.

Godt at være i gang igen
Et par dage efter genåbningen er der hverdag i butikken igen, selvom nogle ting er forandrede. Børnene har ikke noget legetøj at lege med, mens mor får ordnet hår, og der er heller ikke kulørte blade at bladre igennem, mens man venter: 

-Vi følger jo sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vi sørger for, at der er afstand mellem kunderne i butikken og har meget fokus på rengøring. Vi har fået travlt igen, og er bookede op til lidt længere ud i fremtiden end normalt, så vi er heldige, siger Charlotte Klint Hviid.