Nye tal fra VisitDenmark viser, at antallet af overnattende turister på Stevns er steget med hele 15,5% fra 2018 til 2019, hvilket er markant højere end landsgennemsnittet. Turismekonsulent fra Stevns Erhvervsråd mener, vi kan forvente en yderligere stigning i 2020.

Det går godt med turismen på Stevns. I 2018 overnattede 143.083 turister på Stevns, og det antal steg i 2019 til hele 165.224, hvilket svarer til en stigning på 15,5%. Det er markant mere end på landsplan, hvor der er en stigning i antallet af turister på 4% i samme periode. Vordingborg Kommune, som indbefatter Møn og som vi ofte sammenligner os med, er gået frem med 3,6% sammenlignet med 2018.

Det er især de tyske turister, der har fået øjnene op for den dejlige stevnske natur, og der kommer også flere cykelturister til, som cykler Berlin-København-ruten og overnatter på Stevns på vejen.

B&Bs omstiller sig til øget efterspørgsel
Hos Stevns Erhvervsråd kan turismekonsulent Niels Frederik Lund godt nikke genkendende til tallene, der ifølge ham også er det, overnatningsstederne giver udtryk for:

-Vi har haft stort fokus på Bed & Breakfasts sidste år og på at hjælpe dem med at markedsføre sig, så de kan tiltrække de mange nye turister. Der er flere B&Bs, der udvider med sengepladser, og vi har lige afholdt et informationsmøde for de private og virksomheder, der gerne vil benytte Airbnb til at leje ud, fortæller Niels Frederik Lund.

Der er også fokus på at sikre en god service, hvor turismeaktørerne anbefaler hinanden, hvis de ikke selv har plads eller hvis andre tilbyder en service eller aktivitet, turisten efterspørger. På den måde kan turisten få en god, sammenhængende oplevelse af at besøge Stevns og anbefale det til andre.

Øget sæson og flere oplevelser
En af de gode nyheder er, at der også er en stigning i antallet af turister i månederne udenfor højsæsonen såsom april, maj, september og oktober. Det er med til at skabe en længere sæson og sikre, at overnatnings- og spisestederne på Stevns også har noget at lave udenfor sommermånederne. Det har en positiv effekt på den lokale økonomi og er med til at sikre, at flere kan leve af turismen hele året og ikke er nødt til at lukke ned om vinteren.

I Stevns Erhvervsråd forventer man også at kunne se en stigning i antallet af turister det kommende år:

-Vi har arbejdet ihærdigt det sidste år på at lave en fælles indsats på tværs af turismeaktørerne for at styrke det tilbud af oplevelser, vi har på Stevns. Vi har en forventning om at se endnu flere aktiviteter det kommende stykke tid, ikke mindst ved vandet, hvor der vil komme flere aktiviteter udbudt af aktører som LimeLight BoardSport Club, Klintens Boat Tours eller DykkerGitte, fortæller Niels Frederik Lund.

For flere oplysninger:
Kontakt Niels Frederik Lund på frederik@stevnserhvervsraad.dk eller 23 74 14 25.