Kære medlemmer

Det går op og det går ned her i tilværelsen – det har det seneste år været et klart bevis på. 2021 startede med coronanedlukning for mange, hen over sommeren var alt (næsten) normalt og nu ser vi desværre på restriktioner igen. Det har selvfølgelig påvirket erhvervslivet og virksomhederne, nogen mere end andre og på mange områder sat dagsordenen for hele året. På trods af alt oplever vi stadig stor virkelyst, mod og kampånd fra jer medlemmer.

En af vores kerneopgaver er at være med til at løfte eksisterende og nye virksomheder. Det gør vi bl.a. gennem de forskellige kurser og udviklingsforløb, som vi har gennemført i løbet af 2021. More, Kom Løft og Raketvækst er alle specialiserede forløb, hvor vi samarbejder med eksperter fra f.eks. DTU om at tilføre den nødvendige viden og værktøjer til at sikre den ønskede fremdrift i virksomheden. Den enkelte virksomhed får taget hånd om netop de udfordringer de har, som forhindrer dem i at udvikle sig optimalt.

Vi løfter også virksomhederne gennem netværk. Vi har bl.a. faciliteret oprettelsen af et nyt erhvervsnetværk for kvinder. Det har fået navnet Erhvervskvinder Stevns og er allerede godt i gang.
En gang om måneden inviterer vi også til NETVÆRKSmorgen, hvor vi besøger en virksomhed, får lov at se ind bag kulissen og får ny viden fra forskellige oplægsholdere. Og vi fortsætter hen over foråret 2022 med nye spændende temaer og virksomheder.

I 2021 havde vi 10-års jubilæum for stiftelsen af Stevns Erhvervsråd, og en sådan mærkedag kunne vi da ikke lade passere i stilhed. På dagen havde vi åbent hus med festlige foredrag. Det var overvældende og varmende at så mange af jer lagde vejen forbi og viste jeres støtte. Mange tak.

I år har vi tillige fået to nye medarbejdere i sekretariatet, kommunikationskonsulent, Marie Bisschop-Thomsen og turismekonsulent, Cathleen Diana Pedersen. De er med til at sikre, at vi som team kan give medlemmerne og virksomhederne i Stevns den bedst mulige hjælp og vejledning.

Med den nye turismekonsulent bliver der åbnet op for et hav af muligheder på turistområdet. Muligheder som skal være med til at skabe bæredygtig udvikling i hele Stevns og et øget samarbejde på tværs af flere sektorer og brancher. Også brancher, der ikke direkte er i berøring med turisterne, men som får gavn af samarbejdet.

Vi arbejder allerede nu på to projekter, der skal skabe nye muligheder for lokalområdet og virksomhederne i Stevns. Stevns Outdoor skal give nye outdoor-, sports- og fritidsaktiviteter til både lokalområdet og besøgende og det skal bindes op på lokale foreninger og virksomheder. Samtidig arbejder vi i regi af partnerprogrammet på at sætte større fokus på at benytte lokale fødevarer i de lokale restauranter.

Partnerprogrammet, som er et fast samarbejde mellem os og Stevns Klint verdensarvskontor, har vist sig som et solidt udgangspunkt for et stærkt fællesskab og nye samarbejder, der skaber bæredygtig vækst og udvikling for Stevns. Det er imponerende at være vidne til de mange inspirerende projekter der er opstået.

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at der bliver bygget et nyt stort besøgscenter for Stevns Klint. I Erhvervsrådet glæder vi os til samarbejdet og til de mange muligheder det skaber for virksomhederne i Stevns.

I efteråret har der været valg til kommunalbestyrelsen og derfor skal vi sige tillykke til borgmester Henning Urban Dam Nilsen og udvalgsformand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme Bjarne Nielsen, der er nye medlemmer i erhvervsrådets bestyrelse. Vi ser frem til samarbejdet og til sammen, at være med til at skabe solid erhvervsudvikling med erhvervslivet og for erhvervslivet i Stevns.

Vi glæder os til Erhvervstræf d. 29. marts 2022, hvor vi skal hylde iværksættere og virksomheder. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen til årets erhvervsarrangement i Stevns.
Godt nytår til alle.


Venlig hilsen
Thomas Christensen, erhvervschef Stevns Erhvervsråd