At kunne leve af sin hobby er en drøm, som for manges vedkommende ofte bliver ved tanken. For et år siden gik
Rune og Sofie Hansen skridtet videre, da de startede virksomheden Nordic View med ambitionen om at gøre
deres fælles passion for fotografi til en levevej. I dag har virksomheden succes med visuel markedsføring til
erhvervslivet.

Rejsen fra hobbyfotografer til professionelle erhvervsfotografer startede for et par år siden, da Sofie og Rune Hansen
begge følte, at deres arbejdsliv stagnerede:
“Vi har taget billeder sammen i mange år, og så gik vi lidt og legede med tanken om, at det kunne være fedt at gøre det til en fuldtidsbeskæftigelse, så vi kunne bruge vores tid på det, vi synes var sjovt”, fortæller Sofie.

For at forbedre deres kompetencer finansierede de en toårig fotografuddannelse. Under uddannelsen fik de hurtigt zoomet sig ind på erhvervsfotografering, da de oplevede, at der var et lokalt marked for den niche.
“Det var også tanken om, at det kunne være rigtig fedt at komme ud og høre, hvad andre brænder for og så at kunne
dokumentere det. En ting er jo, hvad virksomheden laver, en anden ting er, hvad den gerne vil udstråle, og det skal vi sørge for at få med i billederne. Det er jo også det, der gør det sjovt”, forklarer Rune.

Grundig forberedelse
Parret fra Strøby Egede har taget skridtet fra en fast ansættelse til en tilværelse som iværksættere i flere trin. Rune, som
tidligere arbejdede som optometrist, gik i foråret ned på deltid for at kunne opbygge virksomheden, samtidig med
at corona-nedlukningen blev brugt på konceptudvikling og markedsundersøgelser. Parret har også fået hjælp til deres
opstart gennem et sparringsforløb med Stevns Erhvervsråds iværksætter- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen:
“Han har vejledt os i de forskellige stadier, vi har været i løbende. Vi har talt om, hvor vi er nu, og hvad vi skal have
gjort til næste gang, og så følger vi op på det, vi aftale sidst. Så det har hele tiden været en meget konstruktiv oparbejdelse af, hvilken retning vi skulle gå, og hvad vi skulle gøre”, forklarer Rune.

Rune og Sofie har fra start været aktive for at gøre Nordic View kendt bl.a. med deltagelse i Stevns Erhvervsråds netværksmøder og andre lokale netværk. Samtidig med at de opbyggede deres portfolio af billede- og videomateriale til erhvervslivet.

“Det virkede til, at der var et marked for os og folk tog godt imod det vi lavede”, fortæller Rune, som i august sprang ud i at være selvstændig på fuld tid, og som allerede nu kan begynde at leve af virksomheden.

Stor efterspørgsel efter videoer
Nordic View har udvidet og udviklet sine produkter i takt med kundernes henvendelser, og det viste sig hurtigt, at der var stor efterspørgsel efter professionelle videoer, som virksomhederne kunne bruge i deres markedsføring.
“Så vi har brugt sommeren på at gå hundrede procent ind i videomarkedet, for vi ville helt vildt gerne have det med i
vores produktsortiment – dels at kunne skyde professionelle reklamevideoer og at kunne tilføje droneskud i vores videoer”, forklarer Rune.

Et fælles projekt
Når en virksomhed henvender sig med en opgave, er det i dag Rune, som tager afsted med udstyret under armen, da Sofie arbejder som dagplejer i dagtimerne. Men selvom Sofie ikke er engageret i Nordic View på fuld tid, er det en stor fordel, at de er fælles om virksomheden, forklarer de:
“Jeg tror, det giver en anden dynamik til virksomheden, at Rune ikke bare sidder med arbejdet i sit eget hoved, men at
han godt kan sige det højt i stuen, og at modtageren kan give konstruktiv kritik. På den måde bruger vi hinanden – også hvis der er for mange arbejdsopgaver på Rune. Så fjerner jeg dem, så han kan koncentrere sig om det, der er vigtigt, nemlig vores kunder”, forklarer Sofie, som ofte hjælper med billedredigering og administration om aftenen.

Mere arbejde – større arbejdsglæde
I deres nye tilværelse som selvstændige flyder arbejde og fritid ofte sammen, når de bliver opslugt af billedbehandling og videoredigering til langt ud på aftenen, for det er vigtigt for parret, at deres materiale er i orden, og at det er med til at gøre en forskel for deres kunder. Derfor bruger de også god tid på forventningsafstemning og dialog med kunden, og de sætter sig grundigt ind i virksomheden, de skal lave materiale for.
“Det fedeste, vi kan opleve, er at en person, vi har lavet billeder eller video for, henvender sig og fortæller, hvor meget succes, det materiale vi har tilvejebragt, har givet for virksomheden. Det gør os helt vildt glade”, fortæller Sofie.

På trods af de mange arbejdstimer, som parret lægger i Nordic View, har de ikke fortrudt, at de valgte at gå iværksættervejen, for det har både givet dem større fleksibilitet og en sjovere arbejdsdag:
“Det er dejligt, at vi kan administrere vores tid selv, og at vi f.eks. kan bruge tiden med vores søn om eftermiddagen. Vi
arbejder mere end vi nogensinde har gjort, men vi bestemmer selv hvornår og hvordan, og så har vi fået en ekstremt stor arbejdsglæde”, lyder det samstemmende fra iværksætterparret.