Over 200 lokale virksomheder bakker op om Stevns Erhvervsråd. Et af dem er Lambæk A/S i Store Heddinge, som servicerer og reparerer alle former for biler. Vi har taget en snak med ejer, Lars Lambæk, om hans virksomhed og medlemskab:

Hvad laver din virksomhed?

Vi servicerer og reparerer alle bilmærker, så det er ret bredt – bilen hele vejen rundt. Så langt hen ad vejen kan vi klare alle udfordringer med bilen, og ellers har vi samarbejdspartnere, der kan.

Vi har en del erhverv og kan tage varebiler på op til seks tons. Erhvervskunderne udgør cirka 35/40% og resten er private. Så laver vi forsikringsskader for alle forsikringsselskaber.

Vi er med i Bosch Carservice, som er verdens største værkstedskæde. Det er et kædekoncept, dvs. vi er selvstændige, men er medlem af den kæde og skal overholde nogle krav, som Bosch stiller og noget uddannelse.

Ca. 70% af al elektronik i en bil er lavet af Bosch. Da de producerer mange af de ting, som sidder i en bil, har de et stort førstehåndskendskab til teknikken. Så det er derfor, jeg er med i kæden. Man kunne vælge så mange andre kæder, men i denne her kæde kommer man ret tæt på producenterne, og de har en stor viden, uddannelse osv.

Jeg startede i år 2000 og har været på den nuværende adresse siden 2005. Vi er pt. fire, snart fem ansatte. To har været her siden 2005, og ham, der har været her i kortest tid, har været her i 7 år. Så kommer der en lærling, der starter her den 1. Så har vi Rune fra B2b-biler, som har lejet sig ind og også sidder her på kontoret. Han sælger og leaser nyere brugte erhvervsbiler. Vi har også en synshal, men den er forpagtet ud til en anden selvstændig.

Hvorfor er du med i Stevns Erhvervsråd?

Vi var jo nogle stykker i et netværk for nogle år tilbage. Første gang var vi fem-seks stykker, og så kom der flere og flere til – vi var nok en 20-30 stykker til sidst. Så kom Stevns Erhvervsråd til, så vi droppede det netværk og kom med i Stevns Erhvervsråd i stedet. Så jeg har været med fra starten.

Jeg er med, fordi der er et behov for sådan en erhvervsorganisation på Stevns. Der er jo en god hjælp at hente i forhold til myndigheder osv. Nu har jeg ikke selv haft så meget behov for det, men det kunne jeg faktisk godt have tænkt mig, dengang jeg byggede. Jeg har en fornemmelse af, at erhvervsrådet godt kan være en indgangsdør til myndighederne en gang imellem, hvis der er nogle udfordringer eller noget, man har svært ved at få løst, eller ikke ved, hvor man skal gå hen.

Så er der jo også mange gode arrangementer.

Hvordan har du brugt erhvervsrådet?

Jeg har tidligere deltaget på en del netværksmøder og hvad der ellers har været gennem tiden. Jeg har også været på RaketVækst, og det var også ganske udmærket, men man skal selvfølgelig selv være parat til det.

Jeg har også været i et sparringsforløb gennem Sparringspartnerne med Henrik Weiergang, som også sad i bestyrelsen for erhvervsrådet. Det var omkring en proces, hvor jeg på et tidspunkt overvejede at ansætte en værkfører for at frigøre noget tid

Vil du anbefale andre at blive medlem af erhvervsrådet?

Ja, det synes jeg da, at man bør. Der er et behov for Stevns Erhvervsråd, og det er jo en medlemsorganisation, så hvis der ikke er nogen, der bakker op, forsvinder den jo. Erhvervsrådet får selvfølgelig også et tilskud fra kommunen, men det falder vel væk, hvis interessen og opbakningen fra virksomhederne forsvinder. Og i forhold til hvad man giver som lille virksomhed, er det jo små penge for at være med.

Er der noget, du savner i erhvervsrådet?

Næ, for de gange, vi har haft et eller andet behov, har det jo virket fint.

Læs mere om Lambæk A/S


Vil du også bakke op om erhvervsrådet?

Som medlem af Stevns Erhvervsråd får du adgang til et stort lokalt netværk med andre virksomheder. Du er samtidig med til at støtte Stevns Erhvervsråds arbejde for at skabe en kommune, som er attraktiv at drive virksomhed i.

Læs mere og meld dig ind