For virksomheden Søren K. Hansen A/S i Stevns har pilen kun peget i én retning siden etableringen i 2004 – opad. Nu skifter den fremsynede virksomhedsejer fokus mod nye forretningsmuligheder, og resultaterne lader ikke vente på sig.

For enden af en smal villavej i Rødvig holder Entreprenør & Autoriseret Kloakmester Søren K. Hansen A/S til. Ejeren af virksomheden, Søren Hansen, trådte selv sine barnesko i Rødvig, og virksomheden drives i dag ud fra det hus, som han i sin tid overtog fra sine forældre. Herfra sender Søren sine folk af sted hver morgen, når de mange daglige opgaver er fordelt.

Søren startede op som selvstændig i 2004. Dengang boede han i Helsingør, og virksomheden bestod kun af ham selv. For små 10 år siden flyttede han tilbage til sin hjemby, og så tog det for alvor fart med virksomheden.

– Vi var lige flyttet herned, og jeg var kommet godt i gang, da jeg fik kontakt til Dansk Autoværn. Den projektleder, jeg talte med derude, spurgte mig, hvor mange folk jeg kunne skaffe, fortæller Søren Hansen, som havde et hurtigt svar klar: Hvor mange skal du bruge?

På det tidspunkt havde Søren opbygget et netværk med 10-15 selvstændige, som han straks tog kontakt til for at høre, om de ville arbejde freelance på projektet hos Dansk Autoværn. Det lykkedes at skaffe 10 mand, og så var mandskabsudlejningen etableret.

Du skal specialisere dig

Lige siden har der været fart over feltet i Søren K. Hansens afdeling for mandskabsudlejning, som har opnået stor ekspertise med vejafspærringer og sikkerhed ved vejarbejde og i dag leverer kvalificeret mandskab til en lang række forskellige opgaver på alle typer veje.

Det er blandt andet Søren K. Hansens mænd, som har været med til at udføre arbejdet på Motorring 3, Holbækmotorvejen, Frederikssundsmotorvejen, motortrafikvejen mellem Vig og Holbæk samt Køge Bugt Motorvejen.

– Vi står blandt andet for afspærringer om natten og i weekenderne. Lige nu er vi også med omkring den nye bane København-Ringsted over Køge, hvor vi har 4 mand gående inde ved Valby. De sætter støjværn op, så naboerne ikke bliver generet mere end højst nødvendigt af den nye togbane, forklarer Søren.

Veluddannede og dygtige medarbejdere er nøglen til succes hos Søren K. Hansen A/S. Det handler om at møde kundernes forventninger og levere et godt stykke arbejde til en fornuftig pris. Det er, som Søren Hansen ser det, recepten, hvis du vil klare dig i en stadig stigende konkurrence.

– Uanset hvad du foretager dig som virksomhed, skal produktet være i orden. Ellers vil alle bestræbelser være forgæves, fortæller Søren Hansen.

Den skærpede konkurrence fra blandt andre udenlandske virksomheder stiller også store krav til virksomhedslederens evne til at se nye muligheder i markedet. Derfor har det også altid været vigtigt for Søren Hansen, at hans virksomhed står på mere end et ben og er klar til at møde efterspørgslen, hvor den måtte opstå.

Virksomheden dækker derfor i dag over tre ekspertiseområder: kabelfejlsøgning, kloakarbejde og altså mandskabsudlejning. Mens sidstnævnte har specialiseret sig i vejafspærringer og sikkerhed ved vejarbejde, nyder kunderne inden for de to andre områder blandt andet godt af Søren K. Hansens evne til at levere en færdig løsning inkl. eventuelt gravearbejde og reetablering.

– Vores kunder kan nøjes med at henvende sig et sted for at få opgaven udført. Har man eksempelvis en tilstoppet vask eller lugtgener fra kloakken, kan vi med en TV-Inspektion hurtigt lokalisere og efterfølgende udbedre fejlen én gang for alle. Derved sparer du mange timers arbejde – for ikke at tale om penge – på opgravninger og kloakspulinger, som alligevel ikke løser problemet, fortæller Søren Hansen og fortsætter:

– Er der tale om en forsikringssag, kan vi også stå for dialogen og levere en rapport over kloakkens tilstand med tilhørende billeder. Med den i hånden har kunderne dokumentationen på plads over for forsikringsselskabet i forbindelse med en rørskade.

Mere kloak

Efter en række år med masser af arbejde på vejene, ser det nu ud til, at de store projekter og dermed arbejdsudbuddet reduceres. Derfor byder fremtiden for Søren K. Hansen A/S på en større satsning inden for kloakområdet.

– Der skal blandt andet graves mange minirensningsanlæg ned i vores region i de kommende år, hvorfor vi har været tidligt ude og indgå en aftale med danske Watersystems A/S, om at montere deres kvalitetsanlæg WS bioclean, fortæller Søren Hansen og slår fast, at hans mænd i øvrigt kan montere og rådgive omkring alle typer anlæg.

Den større satsning på kloakområdet har også betydet nye ansættelser. Heriblandt Søren Hansen som, grundet navnefællesskabet med virksomhedens ejer, i dagligdagen går under navnet Doc. Hansen. De to deler ikke kun navn men også passion for kloakområdet, og dermed går virksomheden en sikker fremtid i møde, hvor kunderne fortsat er garanteret god rådgivning og kloakløsninger, som passer til deres behov.

Godt arbejde er god reklame

Det er ikke kun fokus på opgaverne, der ændrer sig hos Søren K. Hansen i denne tid. Som det er i dag reklamerer virksomheden stort set ikke for sig selv. Der er en lille annonce i Stevnsbladet og en anden i telefonbogen, men ingen af stederne fortælles der endnu om kloakdelen.

Det har ikke været nødvendigt, men det bliver det nu, hvor kunderne i højere grad skal findes blandt private forbrugere. Derudover har firmaet endnu ikke samme velkendte navn inden for kloakbranchen, som den nyder godt af i forhold til mandskabsudlejningen.

– Vi skal ud og fortælle den gode historie, og så skal vi frem for alt vise, hvad vi kan. Det tager tid at opbygge et godt omdømme, og den eneste måde, vi kan opnå det, er ved at levere et godt stykke arbejde for vores kunder, fortæller Søren Hansen.

Virksomheden spørger altid ind til kundernes tilfredshed, når arbejdet er udført.

– Det er vigtigt at tage ved lære hele tiden – både af de sager, som går godt, og dem er der heldigvis langt flest af, men også af de opgaver, som går mindre godt i kundens optik, siger Søren og fortsætter:

– Ved at spørge ind til kundernes oplevelser får vi også mulighed for at tage hånd om en eventuel fejl eller utilfredshed. Fejl kan opstå, det tror jeg vi er mange, der kender til. Det, der kendetegner en virksomhed, som yder en god service og lytter til sine kunders oplevelser, er måden, hvorpå fejlen løses. Samtidig handler det også om, at vores kunder skal møde en positiv dialog fra vores side, uanset om vi skal have ris eller ros.

På marketingsiden vil Søren K. Hansen A/S fremadrettet være mere synlig på internettet, hvor især Facebook og Google opprioriteres.

– Vi har fået optimeret vores hjemmeside, så den er blevet mere synlig i Google-søgninger. Det er noget, som vi allerede nu kan mærke, har givet pote. Når folk skriver kloak i Google og bor her i nærheden, er vi nr. et eller to på hitlisten – det gør en kæmpe forskel, fortæller Søren.

På Facebook vil virksomheden blandt andet annoncere mere og udnytte de muligheder, som denne platform tilbyder i forhold til at målrette budskaber mod de mest værdifulde brugere.

Det går altså godt hos Søren K. Hansen A/S i Stevns, og fortsætter det som Søren forudser, vil virksomheden også i fremtiden være god til at møde tidernes skiftende behov. Det kræver tilfredse, dygtige og trofaste medarbejdere, og dem har Søren i stalden både nu og på sigt.

– Om to år har vi stadig mandskabsudlejning kørende – meget gerne med Stefan ved roret. Vi har også en stærk kloakdel med flere gravesjaks – det er to mand, en bil og en gravemaskine. Så har vi Doc. Hansen, som kører rundt og finder ud af, hvad der skal ske på de enkelte kloakopgaver. Og jeg selv skal sidde fast her på kontoret og udfylde papirer, siger Søren med et smil og slutter: Så nu er det bare med at få skrabet opgaver ind!

Du kan læse meget mere om virksomheden på www.sorenkhansen.dk, eller du kan følge virksomheden på Facebook.