Anna og Lars Norrman har solgt hus og lejlighed i København og har fundet drømmeboligen på Stevns, som om et par måneder skal være rammen for The Norrmans Boutique Bed and Breakfast. De første 50 bookinger er allerede tikket ind, og så skal drømmen udleves.

Det er en kold februardag, og der er ikke så mange solstrejf, da vi besøger “The Normanns” ved Klippinge, men optimisme og en masse gå på mod er der masser af. Og på den måde er der så alligevel solstrejf. For med levende armbevægelser og store tanker bliver vi vist rundt på den smukke landejendom og i de tilhørende bygninger som skal være klar inden de første gæster tjekker ind midt i maj. Landejendommen har tidligere været kunstnerbolig og med sin eventyrlige have har stedet en helt særlig stemning.

IMG-0975-2 normann 3

“The Norrmans” tog i oktober 2017 springet og flyttede fra København til Stevns. Efter en masse overvejelser og tanker om hvordan rammerne for deres liv skulle være, kom ideen om et Bed and Breakfast op.

– Vi havde igennem et stykke tid tænkt, at vi godt kunne tænke os at leve lidt anderledes. At vi ikke bare ville gå på job og komme hjem og være trætte og længes efter weekend. Så vi overvejede, at vi skulle gøre noget helt andet.
Vi har tidligere renoveret en masse. Anna har øje for stil og for indretning, Jeg elsker at lave mad, og så kom tanken om et Bed and Breakfast op mange gange, fortæller Lars.

I den første spæde start var det dog Møn, som egentlig virkede mest tillokkende på det svenske par.

– Vi var jo nede på Møn først, det føltes godt og med meget søde mennesker. Det var bare en lille bitte smule for langt fra København. Jeg arbejder engang imellem med indretningsprojekter i København, så jeg skal kunne køre frem og tilbage. Derudover vil vi gerne tiltrække Københavnere, som vil på weekendtur, fortæller Anna.

De to bloggere var ellers kun en underskrift væk fra at købe en egnet gård på Møn, men noget sagde dem, at det var bedst at vente lidt.
– Så læste vi en reportage skrevet af de to største indretningsbloggere fra Sverige, som var blevet inviteret til Stevns af VisitDenmark, og vi besluttede at køre forbi. Vi kunne lide landskabet og besluttede at kigge på, hvad der var til salg. Og det var denne gård og to til, fortæller Anna.

have

En helhelsoplevelse

The Norrmans skal være en helhedsoplevelse. Maden er nøje udvalgt fra lokale producenter og på sigt skal stedet kunne danne ramme for sociale arrangementer. Både for de lokale og for gæsterne. Tanken er at finde råvarerne så tæt på som muligt. F.eks. har parret fundet en osteleverandør i Klippinge, én som laver skinke og én som har økologiske grøntsager. Det vigtigste er, at det er nogle ildsjæle, ligesom Anna og Lars.
Af alle bookingerne er det kun to som har fravalgt at få mad med i opholdet. Derfor kan parret se, at folk gerne vil have den sociale oplevelse med. Derudover kan man få en picnicpakke til frokost eller aftensmad og tage den med på eventyr i området. I starten er det dog kun gæsterne som kan få glæde af Lars’ gode evner i køkkenet.

– Vi kommer nok til at lave pizzaaften med stenovnsbagt pizza i baghaven eller grillaftener om sommeren. Lars er rigtig god til at lave specielle hamburgers. Det er meningen, at folk udefra skal kunne komme ind, men i begyndelsen er det bare vores egne gæster,  fortæller Anna.

Mødet med Stevns Kommune og de lokale har været en god oplevelse.

– Det er gået vældigt vældigt fint. Kommunen har været meget indstillet på, at de vil have folk til, det har været positivt. Vi har jo kæmpet med kommunen i København tidligere, og det har været utroligt vanskeligt, så det var en fryd at komme herned. Og folket! Sådan her” siger Anna begejstret og slår ud med armene i et imaginært kram “Alle er bare yes.”

De sociale medier er vigtige

På trods af, at der ikke står et færdigt værelse endnu, er der allerede 50 bookinger hos “The Norrmans”. Og det skyldes de sociale medier, som Anna og Lars bruger aktivt til at vise deres 10.000 følgere, hvordan byggeriet skrider frem samt en masse inspirationsbilleder, som parret deler. For et år siden fulgte svensk tv parret, da de byggede deres hus i Skodsborg og interessen for de to svenske nybyggere på de sociale medier er bare blevet større.
Det er overvejende svenskere som har booket et ophold, men også hollændere og kinesere har fundet vej til Stevns. Især svenskerne sætter pris på, hvor nemt det er, at komme til Klippinge fra Køge.

Hvorfor lige Stevns?

Når man spørger, hvad det er, Stevns kan, kommer Anna og Lars med flere bud:

– For det første er der virkelig smuk natur på Stevns. Vi savnede skoven rigtigt meget. Jeg har arbejdet med træning og friluftsliv, og jeg behøvede at kunne rejse til skoven. Her er meget smukt, og klinten har en meget spændende historie. Der er ikke så mange af dem, som har booket, der kender stevns. Det er derfor spændende at få lov til at opdage en helt ny del af Danmark- eller for os svenskere er det!

Anna og Lars ser et stort potentiale i Stevns, som de mener kunne gå hen og blive ”det nye Møn”

– Det har den her nærhed til Københavnsområdet, som Møn savner, så man kan faktisk få folk herned. Man kan flytte herned, man kan starte sin business, men alligevel have forbindelsen til København. Jeg tror det er rigtigt vigtigt, fortæller Lars

Anna og Lars tror, at der er mange som begynder at tænke i andre baner, om hvordan de skal leve og så flytter man måske ud af hovedstaden, men man vil stadig gerne have tilgangen til den.

– Jeg tror det er vigtigt at få det ud. Det er ikke så langt til København og hvis man kan bo i Køge, så kan man bo på Stevns.
Og det er billigt. Det er jo mageløst. Sælger du dit rækkehus eller lejlighed i København kan du jo få et fantastisk hus hernede, fortæller Anna.

have 2

Det er all in

Ambitionerne og drømmene er store hos Anna og Lars og her springer man gerne over, hvor gærdet er højest. For når først målet er sat, er der kun en vej, og det er frem.

– Vi skal se, om vi kan klare os. Tanken er, at vi skal udvide endnu mere. Nu begynder vi med de her værelser, måske kommer der en butik, en større restaurant, måske store festlokaler. Tanken er, at vi begynder i det små. Hvis vi kan bygge det op, og hvis folk også er interesserede, fortsætter vi med at bygge efterhånden. Det er tanken, at vi skal leve af det her. Det er all in.

Du kan læse mere om The Norrmans på www.thenorrmans.com og følge dem på www.facebook.com/thenorrmans/ og på instagram https://www.instagram.com/thenorrmans/