Med en opvækst i Nordjylland og en karriere som frisør i København, lå det ikke i kortene, at Stine Helt Næser skulle bosætte sig og blive selvstændig på Stevns. Men en drøm om mere frihed såede et frø om et selvstændigt erhvervsliv for Stine.  

Da Stine Helt Næser blev udlært frisør i Sindal uden for Frederikshavn i Nordjylland, forventede hun ikke, at hun ville ende som selvstændig frisør i Strøby Egede – Stine kendte nemlig slet ikke til denne naturskønne del af landet endnu.

Efter at Stine og hendes familie flyttede fra Valby til Strøby Egede, begyndte drømmen om at bliveselvstændig at rumstere i Stine. Og efter en snak med mødregruppen og en tur rundt i lokalområdet blev Stine bekræftet i, at hendes drøm kunne blive til virkelighed.

– Jeg snakkede med min mødregruppe, som alle mente, at der godt kunne være et behov for sådan en som mig her i Strøby Egede. Samtidig snuste jeg rundt omkring og kunne høre, at mange kørte til Køge og måske endda København for at gå til deres frisør.

Væbnet med flyers og en støttende svigermor, gik Stine op og ned af vejene i Strøby Egede. Hun vidste, at det var vigtigt, at de lokale fik kendskab til den nye frisørsalon i byen. Stine fik derfor en altoverskyggende hjælp fra sin familie. En hjælp som Stine beskriver som afgørende for, at Salon Ro eksisterer den dag i dag.

Stine har foruden de fysiske flyers haft et stort fokus på at være tilgængelig på nettet og på de sociale medier. Disse er nemlig vigtige redskaber i arbejdet med at kommunikere ud til potentielle kunder.

Drømmen om ro 

Navnet på frisørsalonen var ingen tilfældighed. Stine spurgte nemlig sig selv, hvad hun ville med salonen, og hvilken oplevelse kunderne skulle have. Svaret fandt hun, da hun kiggede på, hvorfor hun og familien var flyttet til Stevns.

– Altså hvad man gerne vil give videre, er også tit det, man måske selv har brug for. Og så stillede jeg mig selv spørgsmålet: Hvad var det egentlig for mig at flytte herned? Det er faktisk ro. Stevns har givet mig ro, forklarer Stine.

Salon Ro tilbyder derfor, som navnet antyder, ro. Der skal være tid til den enkelte kunde og tid til selvforkælelse – det skal være en helhedsoplevelse som Stine beskriver det. Stines passion for at skabe gode nærværende rammer for kunderne har sat sit spor i kalenderen. Siden åbningen af Salon Ro er det nemlig gået rigtig godt.

– Jeg er simpelthen så privilegeret, at hver dag fra jeg åbnede, har der ikke været mange huller i kalenderen. Det er helt klart lokale, men jeg har også stadig kunder der kommer fra Valby. Det er jo så fantastisk – så bliver man virkelig glad ikke, beskriver en tydeligt begejstret Stine.

Lokal opbakning 

Ifølge Stine findes der en helt særlig stemning i Strøby Egede, hvor de lokale hjælper hinanden både privat og som erhvervsdrivende. Det betyder blandt andet, at der handles lokalt, at man køber sin kaffe i den lokale café og at man bliver klippet af den lokale frisør. På den måde hjælper vi hinanden, og holder samtidig byen aktiv, forklarer Stine.

Den lokale opbakning har ikke været til at tage fejl af for Salon Ro. Den har været stor, rigtig stor,som Stine fortæller det. Samtidig oplever Stine at kunderne, er rigtig gode til at fortælle om deres erfaringer med Salon Ro. Det sker blandt andet, at Stine stolt kan læse hendes navn i kommentarsporet på Facebook, når nogle efterspørger en dygtig frisør. Og det varmer Stines hjerte, når hun kan læse, at hendes arbejde betyder noget.

En hjælpende hånd 

Da drømmen om Salon Ro skulle føres ud i livet, stod Stine med en række spørgsmål om blandt andet erhverv på egen matrikel og økonomi. Stine opsøgte derfor Stevns Erhvervsråd, hvor hun fik en hjælpende hånd.

– Jeg var ude til et fællesmøde, hvor vi snakkede om opstart, moms og virksomhedstype. Så jeg synes, at det var rart med det som et sikkerhedsnet, forklarer Stine.

Samtidig modtog Stine individuel sparring fra Iværksætter- og Virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen fra Stevns Erhvervsråd.

– Jeg havde nogle møder med Jesper, hvor han kom herhjem. Og det gav sådan en tryg opstart, at jeg ligesom havde den her livslinje, som jeg kunne ringe til. Og samtidig en der troede på én, og bekræftede mig i, at det var en god idé.