Kalk- og mørtelvirksomheden KALK A/S blev onsdag aften hædret som ”Årets Virksomhed” af Stevns Erhvervsråd.

Det var en glad og overrasket Rasmus Kjøng Jørgensen, som onsdag aften blev hyldet for at stå bag Årets Virksomhed i Stevns Kommune af det øvrige erhvervsliv på Stevns Erhvervsråds generalforsamling. Rasmus Kjøng Jørgensen er direktør og ejer af det 40 år gamle kalk og mørtelværk KALK A/S på Bredeløkkevej ved Råby, som fremstiller kalkprodukter til byggeriet.

”Jeg er glad til tårer. Vi er nået så langt, men det er også et skridt af mange på vejen mod vores mål. Jeg vil gerne takke Hans Holmstrøm for at give mig et spark i den rigtige retning”, fortæller Rasmus Kjøng Jørgensen med et stort smil.

Det er Stevns Erhvervsråds bestyrelse, som har udvalgt KALK A/S som vinder af erhvervsprisen foran en række andre kvalificerede virksomheder fra Stevns. Et af de parametre, kandidaterne er blevet bedømt ud fra er, at ”virksomheden sætter Stevns på landkortet og er en god ambassadør for kommunen”, og det mener bestyrelsen er tilfældet for KALK A/S.

”KALK sælger kalkprodukter, som har lokale rødder her i kommunen, og som er et materiale, mange forbinder med Stevns pga. Stevns Klint. KALK A/S er med til at gøre den forbindelse endnu mere tydelig og brande Stevns via salget og markedsføringen af deres produkter i hele Danmark og udlandet”, forklarer formand for Stevns Erhvervsråds bestyrelse, Finn Rasmussen.

KALK A/S har gennem de seneste år gennemgået en stor grøn omstilling, som har vakt stor opsigt inden for miljørigtigt byggeri. Omstillingen kulminerede i efteråret 2015, da KALK A/S som det første kalk- og mørtelværk fik tildelt den omfattende miljøcertificering Cradle to Cradle på alle deres kalkprodukter, hvilket bl.a. betyder, at produkterne er 100% genanvendelige. Som et led i den grønne omstilling har KALK A/S samtidig bevæget sig ind på et nyt forretningsområde for miljørigtigt nybyggeri, hvor kalk tidligere primært blev brugt ved renovering af historiske bygninger. I forbindelse med omstillingen skiftede virksomheden navn til KALK A/S i stedet for Skandinavisk Jurakalk.

”KALK A/S er med omstillingen af deres virksomhed et forbillede for andre erhvervsdrivende, fordi de udviser et mod og en vilje til at tage hele virksomheden op til revision og vende den på hovedet. Det er netop ved at tænke udviklingsorienteret i virksomhederne, at vi kan skabe mere vækst og flere arbejdspladser i kommunen,” forklarer erhvervschef for Stevns Erhvervsråd Thomas Christensen.

 

Fakta:

Stevns Erhvervsråd uddelte for første gang prisen Årets Virksomhed, for at hædre kommunens virksomheder, som bidrager med vækst, arbejdspladser og engagement.
Prisen vil være en tilbagevendende årlig begivenhed i erhvervsrådet.

Alle i Stevns Kommune har kunnet indstille kandidater til prisen, som blev valgt af bestyrelsen i Stevns Erhvervsråd efter en votering. Alle kandidater er blevet bedømt ud fra kriterierne:

  • Virksomheden er placeret i Stevns Kommune og er over 3 år gammel
  • Virksomheden har en sund økonomi, oplever stabil vækst og skaber arbejdspladser
  • Virksomheden sætter Stevns på landkortet og er en god ambassadør for kommunen
  • Virksomheden bidrager til lokalsamfundet med engagement, ansvarlighed, visioner og idé