Byggebranchen i Stevns mødtes hos Bygma i Hårlev til en snak om fremtidens grønne og bæredygtige byggeri. Mødet var et samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og We Build Denmark og målet var at blive klogere på fremtidens byggeri.

Klimavenlige byggematerialer, bæredygtig håndtering af affald, cirkulære renoveringer – det er alle ord, som er kraftigt på vej ind i byggebranchen. Når kalenderen rammer 2023, er det desuden et krav fra alle offentlige byggerier, statslige og kommunale, at der er bæredygtighedsregnskab.

Der er mange små håndværksmestre, der frygter det nye bæredygtighedsregnskab, fordi den administrative byrde bliver tung for dem at bære.

Derfor er Stevns Erhvervsråd gået sammen med We Build Denmark og Bygma, Hårlev, om at finde løsninger, der kan lette arbejdsbyrden, når krav om registrering af byggematerialer og håndtering af byggeaffald træder i kraft allerede i 2023.

WE BUILD DENMARK er en sammenlægning af en række eksisterende organisationer og netværk indenfor byggeri og anlæg i Danmark. Formålet er at skabe ét stærkt samlingssted for alle i bygge- og anlægsbranchen om fremtidens bæredygtige og digitale teknologier, forretningsudvikling, produktivitet, vækst og internationalisering.
Du kan læse mere om dem her

Torsdagens møde var første skridt i retning af et samarbejde til gavn for håndværkere og håndværksmestre på Stevns.

Mødet sluttede med netværk og hygge over en grillpølse og øl.