12 unge, ambitiøse virksomhedsejere fra hele Region Sjælland har i knap et år været en del af Netværk for Unge Ejerledere, hvor de får inputs til virksomhedernes udvikling og sparrer med andre unge, som går lige så meget op i at drive virksomhed som dem selv.

Når Netværk for Unge Ejerledere er samlet, fyger det gennem luften med smådrillerier og skarpe jokes, men man skal ikke tage fejl af den muntre stemning – her sidder nogle af Regions Sjællands mest ambitiøse ejerledere, og de tager deres virksomheder gravalvorligt.

Netværket tæller 12 unge ejerledere under 40 år fra hele Sjælland. De kommer fra vidt forskellige brancher, men de har det tilfælles, at de gerne vil arbejde med vækst og udvikling i deres virksomhed. En virksomhed som de enten selv har startet, har overtaget eller står for at skulle overtage.

– Min virksomhed har krudt i røven og vækster meget, og jeg ville gerne være sammen med andre ambitiøse, som også er på vej opad, fortæller netværksdeltager Anders Sommer, som har virksomheden Meguiars, som importerer og sælger bilplejeprodukter.

Netværket har eksisteret siden efteråret 2016, hvor det blev skudt i gang med en intensiv Bootcamp på Flatø, hvor deltagerne blev rystet sammen og arbejdede med forretningsudvikling, ledelse, salg, virksomhedsvækst og innovation.

Det er Væksthus Sjælland og den lokale erhvervsservice, som står bag netværket. En af initiativtagerne er Thomas Christensen, som er erhvervschef i Stevns Erhvervsråd.

– Vi oplevede, at der var potentiale og behov for at lave et netværk for de unge virksomhedsejere, som gerne vil vækste deres virksomhed. Når vi har valgt at lave et netværk for en yngre aldersgruppe, skyldes det, at de ofte er et andet sted med deres virksomhed end en ældre ejerleder – de står overfor at skulle bygge virksomheden op og er derfor meget vækstorienterede, og så har de en længere tidshorisont, fordi de stadig er i begyndelsen af deres arbejdsliv, fortæller Thomas Christensen, som tilføjer:

– De unge kommer med et kæmpe drive, og det giver en rigtig god energi i netværket.

En slags bestyrelser for hinanden

Netværket mødes med et par måneders mellemrum, hvor de får faglige inputs fra eksperter og diskuterer deres virksomheder med hinanden.

– Vi kan sparre omkring nogle ting, som er sværere at sparre med kollegaer, familie, og venner om, som måske har svært ved at forstå, hvorfor en bundlinje kan være så vigtige for ens humør, fortæller Niels Mads Nielsen fra Dansk Plejeteknik, som vedligeholder og reparerer personlige hjælpemidler.

Ifølge deltagerne er et af netværkets forcer, at det ikke er et salgsnetværk, men et sted, hvor de kan tale frit om deres virksomheders udvikling – de er en slags bestyrelse for hinanden, også uden for møderne, hvor de altid kan ringe til hinanden.

– Jeg har aldrig været i et netværk, hvor vi har talt så godt med hinanden og så frit, og det kan jo kun lade sig gøre, fordi vi har tillid til hinanden, slutter Kim Gregersen, som har virksomheden IT Operators.

I vinterhalvåret 2017/18 starter der et nyt Netværk for Unge Ejerledere. Interesserede kan kontakte Erhvervschef Thomas Christensen på tlf. 30619952 eller thomas@stevnserhvervsraad.dk.