Efter et år med mange gode projekter, stopper turismekonsulent Niels Frederik Lund i Stevns Erhvervsråd fra 1. april. Stevns Erhvervsråd søger nu en ny konsulent, der kan føre turismeindsatserne videre.

Det er en lidt ambivalent turismekonsulent, der kan meddele, at han fra første april 2020 stopper i Stevns Erhvervsråd for at flytte til Holland, hvor hans kone arbejder. For det har ikke været helt nemt at skulle sige farvel til venner og samarbejdspartnere på Stevns:

-Det har ikke været en nem beslutning at skulle forlade Stevns, dets aktører og mine kollegaer. Jeg har arbejdet med mange spændende turismeprojekter, men i sidste ende har jeg prioriteret samlivet med min kone højere. Jeg tror dog, jeg afleverer en styrket turisme på Stevns videre til min afløser. Med nye initiativer og et styrket samarbejde er vi inde i en positiv udvikling, udtaler Niels Frederik Lund.

Styrket samarbejde og online markedsføring
I sin stilling som turismekonsulent har Niels Frederik Lund især arbejdet med at styrke samarbejdet mellem turismeaktørerne på Stevns gennem oprettelse af et oplevelsesnetværk, et netværk for B&Bs og en række specialiserede arbejdsgrupper, der består af virksomheder og repræsentanter fra kommunen:

-Det har været et fokusområde for mig at facilitere et øget samarbejde, for så kan vi opfange aktørernes gode idéer og implementeret dem i indsatser, der gør en forskel. Det har været en styrke i mit arbejde med Stevns Cykelturistforening, stevnske B&Bs og de vandsportsaktiviteter, der er ved at komme langs Stevns Klint. Jeg tror på, samarbejdet er vigtigt for turismen på Stevns, siger Niels Frederik Lund.

Herudover har han også gjort en stærk indsats for at styrke den online markedsføring, der er af Stevns, både hos eksterne aktører som VisitDenmark og Wonderful Copenhagen, men også ved at afholde kurser for lokale virksomheder i online markedsføring.

Turismearbejdet stopper ikke
Stevns Erhvervsråd er nu begyndt at søge en ny turismekonsulent, der kan overtage indsatsen og fortsat styrke den stigende turisme:

-Vi har været rigtig glade for at have Niels Frederik Lund i spidsen for vores erhvervsrettede turismeindsats. Jeg er utroligt ked af, at han nu forlader os, men jeg har samtidig fuld forståelse for hans beslutning og ønsker ham alt det bedste fremover. Jeg synes, Frederik har fået sat gang i rigtig mange gode initiativer, og at vi har nået mange gode resultater. Det gode arbejde fortsætter vi ufortrødent, og vi er allerede i gang med at finde en ny erhvervskonsulent med opstart hurtigst muligt. Vi skal hurtigt videre i samme spor, siger erhvervschef Thomas Christensen.

Niels Frederik Lund fratræder pr. 1. april 2020. Samarbejder du med ham og er du i tvivl om, hvad processen er herfra? Skriv til frederik@stevnserhvervraad.dk og hør ham om planerne.