Hansen Café & Bar er navnet på den nye café, der er åbnet i Algade i Store Heddinge. Kom med indenfor, når caféejer John Marienhof byder på en kop kaffe og en snak om, hvad der kommer til at ske på Store Heddinges nye mødested.

Man fornemmer straks, når man træder ind ad døren, at Hansen Café & Bar er i fuld gang med at udvikle sig. En håndværker trasker rundt i den store baghave, hvor man skal kunne sidde udenfor til sommer, og caféens venlige personale byder på en frisk, kop kaffe til den nette sum af 15 kroner.
I kølemontren ligger der frisksmurte sandwicher klar til de frokostsultne gæster. Hansens Café & Bar skal nemlig være det nye, lokale tilbud til det brede publikum:

-Der mangler et tilbud i Store Heddinge, som ligger mellem fin mad og pizza. Dér vil vi gerne være. Vi vil være et hyggeligt sted, hvor folk kan mødes til en kop kaffe eller noget god, dansk mad, fortæller indehaver John Marienhof.

En tosse, der gider
Der har indtil videre været positive reaktioner på den nye café. Hansen fik hurtigt over 600 likes på Facebook fra lokale, der kommer med ideer til menukortet og hvilke øl, der skal serveres. Den positive opbakning skyldes ifølge John Marienhof, at der var et ønske om netop sådan et tilbud:

-Jamen, der var jo folk, der kom op til mig og sagde: ”Vi har ventet på en tosse som dig, der vil lave noget her”. Men selvfølgelig har der også været nogen, der har været skeptiske og ikke har troet, at det ville kunne holde. Når man kommer udefra, skal man lige ses lidt an, siger John Marienhof og tager en tår af sin kaffe.

En café i mange gear
Hansen Café & Bar åbnede op i det, John Marienhof kalder 1. gear. Her kunne man få lækre specialøl og en tår kaffe, men kun lige det nødvendige. Nu efter et par uger har caféen hævet farten til at køre i 2. gear, som inkluderer sandwicher, kage og andre lækkerier fra det kolde køkken.
Med tiden skal de helt op i 5. gear, som ifølge John Marienhof skal være at have et fast menukort med varme retter, arrangementer såsom julefrokoster og måske endda brunch. Men det kommer an på, hvad det lokale publikum ønsker, mener John Marienhof:

-Vi vil gerne prøve os lidt frem for at finde ud af, hvad der er behov for. Nu er vi ved at få køkkenet gjort færdigt, så vi kan finde én, der kan lave den varme mad. Der er mange, der har efterspurgt brunch, så vi vil starte med at prøve et koncept med tilmelding. Så må vi se, hvordan det går.

Ingen firkantet burger, tak
Hansen Cafe & Bar er altså i gang med at eksperimentere med mange forskellige ideer, og er åbne over for at tage imod inputs til, hvad folk kunne tænke sig:

-Vi ved, vi gerne vil være et sted for lokale øl-entusiaster. Vi har mange gode specialøl og forskellige fadøl. Vi kommer til at lave mange musik- og kulturarrangementer, og vi har også et klaver, så man er velkommen til bare at komme ind og spille. Det er nemlig rigtig hyggeligt, når det sker, siger John Marienhof.

Lige nu eksperimenterer caféen med at finde det helt rigtige brød til deres sandwicher, som de får lavet hos Karise Bageri. Både smag, konsistens og form skal være helt rigtigt til caféens kunder, siger John Marienhof:

-Vi havde en kunde som sagde til os, at sandwichen var for firkantet og hun hellere ville have den aflang, og så måtte vi jo prøve at kigge lidt på det. Det er jo vigtigt. Du ville jo heller ikke have lyst til en firkantet burger, vel?

Caféen er åbnet i Algade i Store Heddinge, og man kan få nyheder fra caféen på @hansencafeogbar på Facebook, hvor de deler arrangementer, åbningstider og nye tilbud.