Med 700 solgte billetter kan man med rette kalde Stevns Vinfestival for en kæmpe succes. Store Heddinge By Night og Stevns Vinfestival fyldte fredag d. 5. august gaderne med glade mennesker.

En gruppe butiksejere fra Store Heddinge har deltaget på et vækstkursus hos Stevns Erhvervsråd, og har efterfølgende startet et samarbejde, hvor de arbejder på at skabe nye initiativer i byen. I fredags kunne gruppen for første gang præsentere Stevns Vinfestival. Her blev Store Heddinge delt ind i 6 vinzoner, hvor byens vinhandlere gav smagsprøver på over 100 forskellige vine fra mange forskellige lande.

Gruppen havde håbet på at kunne sælge 500 billetter til arrangementet, og havde derfor bestilt 500 smageglas med logo. I ugen op til arrangementet måtte de dog bestille endnu 200 vinglas, og under festivalen måtte de melde alt udsolgt.

”Vi fik solgt rub og stub, vi måtte endda sælge ud af vores prøveglas. På et tidspunkt havde jeg kø helt ud på gaden ved min butik”, fortæller Frants Pedersen, der husede den italienske vinzone i sin butik From Italy i Vestergade.

Vinfestivalen trak mennesker fra nær og fjern til byen, og der var tæt pakket ved smagsprøve-zonerne og madboderne. Butikkerne i byen kunne også mærke, at der til denne By Night kom langt flere mennesker, end der plejer.

Det har hele tiden været planen, at Vinfestivalen skulle blive et årligt tilbagevendende arrangement, men ovenpå den store succes i fredags, taler gruppen nu om at udvide konceptet og gøre det endnu større næste år.

”Vi hører hele tiden fra gæsterne, at det var en succes, og at det var den bedste By Night, de nogensinde har været til. Så nu går planlæggelsen i gang for næste år, hvor jeg synes vi skal prøve at få hele Stevns med – og så er en rigtig festival jo heller ikke kun 6 timer”, siger Frants med et glimt i øjet, for han håber på, at de næste år holder festivalen over længere tid.

I år blev Vinfestivalen afholdt samtidig med By Night, som Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening står i spidsen for. Selvom begge parter er glade for samarbejdet, overvejer vinfestivalens arrangører, om festivalen i fremtiden skal stå på egne ben og blive et selvstændigt arrangement. Ambitionerne er i hvert fald høje for næste års Vinfestival.

Du kan følge Stevns Vinfestival på Facebook.com/vinfestivalen.