Iværksætterne Dan Dalgas og Asger Søgaard overtog i 2017 en gammel landbrugsgård på Stevns, som de har indrettet til et musikalsk drømmeland med 3 professionelle lydstudier og overnatningsmuligheder. De drømmer om at tiltrække kunstnere fra hele landet til fordybelse og kreativitet på Gaarden Studios.

Det var med internationale ambitioner og is i maven, at de unge iværksættere Asger Søgaard og Dan Dalgas købte sig en gård udenfor Store Heddinge i september 2017 og begyndte at bygge et moderne lydstudie. Det var en drøm fra starten at lave et lydstudie på landet, hvor kunstnere kunne fordybe sig i deres musik og komme væk fra hverdagen med alle dens distraktioner:

-Den primære vision er, at vi vil have topprofessionelle faciliteter at indspille i. Det, der adskiller vores produkt fra andres er, at man kan overnatte hernede og her er der ingen telefon, der ringer, eller børn, der skal hentes. Det er der mange, der er glade for, fortælle Dan Dalgas.

I hovedhuset er der køkken, stue og værelser, hvor Dan Dalgas og Asger Søgaard ofte overnatter med deres familier, og i den tilstødende lade er der indrettet er studie, hvor man kan skrive og indspille musik. Det er dog ikke det hele; i en anden bygning er de også i fuld gang med at restaurere en hel lade, der skal blive til det professionelt indrettet studie, og de bygger det meste selv.

-Vi ved, vi er i gang med noget, der bliver stort. Vi er ikke bekymrede, for vi skal nok komme hen, hvor vi vil, men det er en meget lang opstartsfase. Vi er i gang med at opbygge en masse ting, og det bliver fedt, når vi kan lægge vores energi i at bruge vores faciliteter i stedet for at bygge dem op, siger Asger Søgaard.

Konkurrence i den kreative branche
Gaarden Studios har allerede musikere til indspilning i de etablerede lokaler, og det går frem ad med at finde nye kunder. De er for nyligt begyndt at markedsføre sig på sociale medier og det har givet meget positive respons. Selvom, det går godt, kan det dog stadig være svært at finde den rigtige pris til en lydindspilning:

-Det kan være udfordrende at prissætte sig i den kreative branche. For os er det vigtigt at have kvaliteten med i vores arbejde hele vejen, og det kræver tid. Vi går også efter etablerede kunstnere, som har et pladeselskab i rygge og som ved, at det koster penge at indspille, fortæller Asger Søgaard.

De to musikglade iværksættere er enige om, at der et marked for deres service, men at det kræver meget at vise, at der er en rentabel forretning i sigte. Det kan være en udfordring af finde investorer, der tror på det:

-I den kreative branche kan man jo let blive stemplet som om, at det aldrig kommer til at give en ordentlig indtjening. Folk tror lidt, at det er et hyggeprojekt, men for os er det et livsprojekt. Vi vil det her, men vi starter op i et tempo, hvor vi har os selv og vores økonomi med.

Stevns var en uudforsket hemmelighed
At det lige blev Stevns, Asger Søgaard og Dan Dalgas faldt for, kom som en overraskelse for dem selv og deres omgangskreds, for de vidste ikke særligt meget om Stevns inden, de købte gården:

-Det var et uudforsket området, men til at komme til fra København. Vi har haft mange hernede som har sagt: “Gud, hvor er her fedt! Hvorfor er der ikke flere, der taler om det?” Der må vi jo bare erkende, at vi vidste det heller ikke før, vi flyttede herned, siger Dan Dalgas.

Asger Søgaard er enig og følger op:
-Der er noget enormt dejligt natur. Jeg havde f.eks. ikke tænkt over, hvilken have, vi kunne tænke os, men da vi så stedet, vidste vi, at der var nogle helt vilde muligheder.

Hjælp fra partnerprogrammet og LAG-puljen
Asger Søgaard og Dan Dalgas deltog for nyligt på Verdensarvens Partnerprograms nytårskur, hvor de mødte erhvervsdrivende fra hele Stevns, og de har ansøgt midler fra LAG-puljen under Udvikling Stevns til at fortsætte udvidelsen af Gaarden Studios. De tror på, at Stevns kan være et attraktivt sted for kunstnere, og de vil gerne være med til at skabe opmærksomhed om det kreative miljø, der er på Stevns:

-Vi vil gerne konkurrere med de største studier i landet, og hive artister ind fra udlandet, fortæller Asger Søgaard, og Dan Dalgas supplerer:
-Vi er i gang med at skabe en masse muligheder, som rigtig mange i branchen har behov for, og som ingen har mod på at kaste sig ud i.

Asger Søgaard og Dan Dalgas håber på at være færdige med ombygningerne om et års tid, så de kan dedikere deres energi til forretningen og musikken.