En stor delegation fra Stevns er netop vendt hjem fra det årlige Folkemøde på Bornholm, hvor deltagerne ikke nøjedes med at hente inspiration fra de mange debatter – både borgmesteren og erhvervschefen deltog selv i to debatter om erhvervsudvikling, hvor de bidrog med vigtige perspektiver fra Stevns.

Hvert år valfarter flere tusinde deltagere fra interesseorganisationer, erhvervslivet og politiske partier til Bornholm til det årlige Folkemøde. Stevns var også repræsenteret med 23 deltagere, da Udvikling Stevns hvert år inviterer en delegation fra Udvikling Stevns’ bestyrelse, Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune.

– Vi tager afsted for at hente inspiration til at sætte projekter i søen, som kan skabe lokale udvikling inden for erhverv, turisme og bosætning. Vi har også inviteret kommunen til at deltage og er glade for at se, at flere og flere deltager år efter år, så vi kan hente noget fælles inspiration og udvikle fælles idéer, som vi kan samarbejde om, fortæller Thomas Christensen, som er koordinator for Udvikling Stevns og erhvervschef for Stevns Erhvervsråd.

Folkemødet på Bornholm har eksisteret siden 2011, og blev i sin tid startet for at skabe nogle rammer, hvor politikere, interesseorganisationer og borgere kunne mødes ansigt til ansigt. Netop de personlige møder er en af Folkemødets største styrker, mener næstformand for Udvikling Stevns, Jens Sørensen:

– En god ting ved Folkemødet er, at vi kommer tættere på beslutningstagerne og kan prøve at påvirke politisk. Samtidig giver Folkemødet mulighed for at vi kan se ud over vores egen næsetip og arbejde sammen om at skabe en positiv udvikling.

Borgmester og erhvervschef i debat

På Folkemødet kan man opleve flere tusinde arrangementer, hvor der debatteres alt lige fra sundhedspolitik til robotteknologi, og i år var Stevns synlig i flere af debatterne. Erhvervschef Thomas Christensen deltog i en debat om fremtidens erhvervsfremmesystem, hvor han bl.a. diskuterede med formanden for Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme, Claus Juhl, som tidligere har foreslået at forbyde kommunal finansiering af den erhvervsservice, som Stevns Erhvervsråd i dag varetager for Stevns Kommune:

– Det var vigtigt for mig at bidrage med et perspektiv fra Stevns i forhold til, hvordan arbejdet med at servicere de lokale virksomheder foregår i praksis i en landdistriktskommune, hvor det lokale kendskab og nærheden til virksomhederne er afgørende i forhold til at kunne hjælpe vores virksomheder til vækst og flere arbejdspladser, forklarede erhvervschef Thomas Christensen efter debatten, som foregik torsdag aften.

Tidligere på dagen kunne man også opleve Stevns’ borgmester Anette Mortensen i debat med blandt andre overborgmester Frank Jensen fra Københavns Kommune. Under overskriften ”Greater Copenhagen – Open for business”, diskuterede deltagerne erhvervsvenligheden i Greater Copenhagen, som er et erhvervspolitisk samarbejde mellem en række kommuner bl.a. også Stevns.

– Man skal huske, at Stevns også er en del af Greater Copenhagen, og der er kun en time fra Stevns til København. Stevns har pladsen, men vi mangler de gode infrastrukturmæssige forbindelser, så det handler om at se udviklingen ud fra et større perspektiv, for hvis det er let at komme til København, vil man gerne arbejde derinde, og så vil man måske også bosætte sig lidt længere ude, så vi bliver nødt til at se på eksempelvis infrastrukturen ud fra et fælles hele, sagde borgmester Anette Mortensen blandt andet i debatten.

Man kan se begge debatter på Stevns Erhvervsråds Facebook-side, hvor de blev livestreamet fra Folkemødet. Se mere på www.facebook.com/StevnsErhvervsraad

Folkemøde på Stevns

Den 13. september er der også en slags folkemøde på Stevns, når Udvikling Stevns inviterer alle med interesse for Stevns’ udvikling til landdistriktskonference i Holtug Forsamlingshus kl. 16-21.

Omdrejningspunktet for konferencen er både den generelle udvikling og muligheder for erhvervsudvikling i landsbyer og landdistrikter i Stevns Kommune. Her kan borgere, erhvervsdrivende og ildsjæle dele deres idéer til udvikling inden for bosætning, erhverv, turisme, markedsføring og branding og meget mere.

Konferencen byder på flere spændende indlæg, som kan give inspiration til debatten bl.a. fra Carsten Blomberg, Leder af DGI Lokaludvikling og Esben Danielsen, Direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Mødet er gratis og åbent for alle. Man kan læse mere og tilmelde sig på billetto.dk/e/293826