Lokale B&Bs går sammen om at danne et fælles netværk i samarbejde med Stevns Erhvervsråd, der skal danne rammerne for erfaringsudveksling, samarbejde og en styrket serviceoplevelse til turister på Stevns.

13 lokale Bed & Breakfasts mødtes sidste onsdag på Damgaarden i Lille Heddinge til en kop morgenkaffe og en snak om, hvordan man kan styrke samarbejdet mellem turistaktørerne på Stevns.

Arrangementets initiativtager var Damgaardens ejer, Kirsten Andersen, som har drevet sit Bed & Breakfast på Stevns i 25 år. Hun kunne nemlig huske en tid, hvor man kom hinanden mere ved, og det ville hun gerne være med til at sætte i gang igen:

-Vi har mødtes i mange år, men sidste gang var i 2015. Jeg har efterlyst et samarbejde mellem B&Bs på Stevns, fordi vi har brug for et sted, hvor vi kan være fælles om ting og fordi, det f.eks. er rart at vide hvem de nye er. Vi kan få mere kendskab til hinanden, fortæller Kirsten Andersen.

Ramme for fælles indsats
Der er, ifølge turismekonsulent fra Stevns Erhvervsråd, Niels Frederik Lund, mange gode mulighed ved et styrket samarbejde:

-Som erhvervsråd arbejder vi jo meget med at skabe forbindelser mellem erhvervslivet på Stevns, fordi virksomhederne så kan hjælpe hinanden, sparre og forretningsudvikle. For B&Bs betyder det f.eks., at de kan give deres gæster en bedre serviceoplevelse ved at henvise gæster til andre steder, hvis de selv har fuldt booket. På den måde skaber vi en helhedsoplevelse for turisterne.

Turismekonsulent Niels Frederik Lund kommer til at hjælpe netværket fremover.

Turismekonsulent Niels Frederik Lund kommer til at hjælpe netværket fremover.

Turistaktører kan samarbejde med netværket
Til mødet deltog også “Cykel-Johnny”, Johnny Andersen fra Cykelbixen i Hårlev, som tidligere har hjulpet nogle af deltagerne med at udleje cykler til overnattende gæster. Her fik han mulighed for at diskutere samarbejde med netværkets deltagere, og det vil andre turismeaktører også få mulighed for, fortæller Niels Frederik Lund:

-Det er rigtig godt, hvis vi kan få udbredt viden om de muligheder og tilbud, der for turister på Stevns. Det er nemlig ikke alle, der ved det.

Netværket vil besøge de forskellige B&Bs på skift over den kommende periode. Kunne du tænke dig at samarbejde med netværket om turismeudvikling eller har du information, du mener, kan være en fordel for nogle af deltagerne, kan du skrive til frederik@stevnserhvervsraad.dk.