Det er blot halvandet år siden, at Anna og Lars Norrman købte en ældre landejendom ved Klippinge for at omdanne det til B&B. Siden har de knoklet for at omdanne det tidligere kunstnerhjem til et eksklusivt overnatningssted, hvor de besøgende kan opleve parrets sans for indretning, design og gastronomi. Det hårde arbejde blev onsdag aften belønnet, da de modtog prisen som Årets Iværksætter 2019 ved Stevns Erhvervsråds og Stevns Kommunes Erhvervstræf.

– Vi vil gerne takke hele Stevns som har været en kæmpe støtte, vi vil takke Stevns Kommune og alle indbyggerne i Taastrup by. Alt har været helt, helt fantastisk, så tusind, tusind tak sagde Lars Norrman glad.

The Norrmans Boutique B&B har kun haft åbent for gæster en enkelt sæson, men har fra start været næsten fuldt booket. Gæsterne kommer langvejsfra for at opleve det unikke B&B, hvilket bl.a. skyldes Lars og Annas forbilledlige evne til at inspirere og involvere deres 25.000 følgere på Instagram.

Netop de to iværksætteres evne til at opbygge relationer på de sociale medier blev fremhævet af Iværksætterkonsulent Jesper Yde Knudsen, som overrakte prisen til de to iværksættere med følgende ord:

– Tak fordi I valgte Stevns som et oplagt sted at tiltrække getaway-gæster fra hele norden, og tak fordi I påtager jer rollen som ambassadører for både Stevns og moderne turisme-forretning så seriøst. Godt gået!

I kategorien ’Årets Iværksætter’ var de øvrige nominerede rengøringsvirksomheden Renthjem.NU og Fitnesscenteret Fit&Sund Stevns, som også modtog rosende ord og klapsalver fra salen.

Om prisen

Stevns Erhvervsråd har siden 2016 uddelt prisen Årets Iværksætter for at hædre de mennesker, der tør springe ud som iværksættere og som er en inspiration og et forbillede for andre med iværksætterdrømme.

I år blev prisen for første gang uddelt på det årlige Erhvervstræf i samarbejde med Stevns Kommune.

Borgere eller erhvervsdrivende fra Stevns kan sammen med Stevns Erhvervsråds sekretariat indstille kandidater til begge priser til erhvervsrådets bestyrelse, der vælger en vinder efter en votering.

Alle kandidater er blevet bedømt ud fra kriterierne:

– Virksomheden er placeret i Stevns Kommune og er under 3 år gammel.

– Virksomheden har en sund økonomi og oplever stabil vækst, hvor ejer som min. kan leve af sin virksomhed.

– Virksomheden bygger på en god forretningsidé.

– Virksomheden er et forbillede for andre iværksættere.

Tidligere vindere er: Cloud Nine (2016), Magical Weddings (2017) og Madhuset Algade (2018).