Over 200 lokale virksomheder bakker op om Stevns Erhvervsråd. Et af dem er Joost El ApS i Rødvig, som har været med siden erhvervsrådets begyndelse. Vi har taget en snak med ejer Carsten Joost om hans virksomhed og medlemsskab:

Hvad laver Joost El?

”Joost El er et elfirma, hvor vi laver mange former for el-opgaver, og det er jo både til private og erhverv -ombygning, nybygning, tilbygning samt reparationer og nyinstallationer i industrien, og så er det kontorerhverv og service på boligejendomme. Så laver vi også alarm og overvågning.

”Firmaet startede 1. maj 2005. Vi har 15 ansatte, hvoraf fire er lærlinge og en enkelt er kontordame. Vi har mange lokale kunder, men kunder over hele Sjælland fra Rønnede til København.”

Er der noget, I er særligt specialiserede i?

”Vi synes selv, at vi er gode til at servicere industrien og 60% af vores kunder er industrikunder. Vi er gode til at komme, når det er akut og gode til at løse fejlfinding og sådan nogle ting.”

”Så vil jeg gerne slå på, at vi er stormestre i uddannelse af lærlinge. I de 14 år, vi har eksisteret, har vi uddannet over 10 lærlinge og fire er i gang lige nu.”

Hvorfor er du medlem af Stevns Erhvervsråd?

”Jeg var egentlig med i bestyrelsen i Rødvig Erhvervsforening, som nedlagde sig selv, da erhvervsrådet kom, hvor vi sagde, at vi synes, at man skulle bakke op om den i stedet for. Man har brug for at være med i en erhvervsforening på den ene eller anden måde, så da der kom en professionel erhvervsforening, så valgte jeg selvfølgelig at bakke op om den.”

Hvorfor er det vigtigt at bakke op om en erhvervsforening som Stevns Erhvervsråd?

”Jeg synes, det er vigtigt at bakke op om en lokal erhvervsforening, fordi mange problemer, som vi alle sammen tumler med, kan blive taget op i sådan en forening, og jeg mener også, at sådan en erhvervsforening skal være med til at promovere området og hjælpe nye virksomheder her til og samtidig være med til, at den lokale virksomhed kan få noget arbejde. Når man taler om en erhvervsforening slår det også hårdere, end hvis man kommer ud som enkelt virksomhed. Jeg har også fået kunder, fordi jeg er medlem af erhvervsrådet, fordi andre virksomheder gerne vil samarbejde med én, som er med i erhvervsrådet. Så det skaber i hvert fald et netværk, som er svært at opnå alene.”

Hvordan har du brugt Stevns Erhvervsråd?

Jeg har været med på nogle forløb; RaketVækst og Vækst via Ledelse. Derigennem har jeg også haft en konsulent fra Væksthus Sjælland, som fortalte om forskellige løsninger, fordi jeg søgte et nyt IT-system. Efter RaketVækst deltog jeg også i en erfa-gruppe med nogle af de andre deltagere.”

“Når jeg tænker tilbage på, hvad jeg har fået ud af forløbene, var det først efter et par år, der begyndte at dukke noget op, hvor jeg sagde ‘hov’, det har jeg jo egentlig lært på RaketVækst. Så i min verden, hvis man tager på RaketVækst, så skal man ikke have en forventning om at gå hjem og lave en hel masse om fra dag ét. Tag det stille og roligt, så kommer det til dig, og så har du lært en masse, som du kan bruge hen ad vejen.”

”Jeg har også taget fat i erhvervsrådet i forbindelse med at en af mine kunder havde nogle udfordringer med kommunen. Ligesom at jeg af og til har en dialog med Jesper, fordi jeg involverer mig i nogle projekter f.eks. omkring uddannelse.

Vil du anbefale andre at være medlem af erhvervsrådet?

”Jamen helt sikkert – både for netværkets og skyld og den information, man kan få den vej igennem.”

Læs mere om Joost El


 

Vil du også bakke op om erhvervsrådet?

Som medlem af Stevns Erhvervsråd får du adgang til et stort lokalt netværk med andre virksomheder. Du er samtidig med til at støtte Stevns Erhvervsråds arbejde for at skabe en kommune, som er attraktiv at drive virksomhed i.

Læs mere og meld dig ind