Over 200 lokale virksomheder bakker op om Stevns Erhvervsråd. Et af dem er AquaSafe i Store Heddinge, som er specialiseret i klimasikring og håndtering af regnvand. Vi har taget en snak med ejer, Jan Erik Hansen, om hans virksomhed og medlemskab:

Hvad laver din virksomhed?

Jeg er klimaentreprenør og kloakmester. At være klimaentreprenør handler om at sikre boligen mod de skader der kan opstå ved de klimaforandringer vi ser med højere vandstand og hyppige regnskyl. Det kan være, at man laver forskellige tiltag på ejendommen f.eks. at man sætter skotter op, så der ikke kan trænge vand ind, eller man forhøjer betonkanten ved nedgangen til kælderen. Det kan også være, at man vælger at håndtere regnvand på egen grund i stedet for at lede den til den offentlige kloak, så man ikke får de her oversvømmelser, hvor det vælter op af kloakken.

En af mine kæpheste er, at man samtidig udnytter regnvandet, altså opsamler regnvandet og genanvender det til toiletskyl, vaskemaskine, bilvask, havevanding og sådan nogle ting. Det kan man så samtidig kombinere med at lave regnbede i sin have, hvor regnvandet kan sive ned, og hvor man så beplanter det på en måde, så man får en større biodiversitet i sin have til glæde for f.eks. bier og sommerfugle.

Så laver jeg selvfølgelig også almindeligt, traditionel kloakmesterarbejde, reparation af kloakker og anlæg af nye kloakker.

Hvem er dine kunder?

Det er både private som har lyst til at klimasikre deres ejendom og som har lyst til at være lidt grønne og miljøbevidste ved at opsamle regnvand for at bruge det til tøjvask og toiletskyl og sådan nogle ting. Det er også erhverv især boligselskaber som har fokus på at klimasikre, for at sikre deres ejendomme og som har fokus på at bruge regnvandet i stedet for bare at lede det væk.

Hvor mange ansatte har du?

Jeg er ene mand i virksomheden, men har en del samarbejdspartnere, især lokale f.eks. Søren K Hansen A/S og House of Marketing. Det har egentlig været en bevidst strategi, at jeg ikke ville ud at investere i en masse mandskab og maskiner, men finde nogle samarbejdspartnere som har det. Så kan jeg også koncentrere mig om nogle af de andre ting omkring rådgivning, messer og salg. Mit håb er, at vi får så meget gang i det her omkring klimasikring, at vi kan udvide virksomheden, så vi kan blive flere end mig.

Hvorfor er du medlem af Stevns Erhvervsråd?

Det her med at starte egen virksomhed var en helt ny verden, og da jeg så fra 2015 valgte at gøre det på fuld tid, så havde jeg lyst til at gå et sted hen, hvor jeg kunne sparre med nogen. Jeg kom i kontakt med Stevns Erhvervsråd og holdt møde med erhvervsrådets iværksætterkonsulent. Det var starten på det hele, og Jesper var og er stadigvæk rigtig god at ringe og sparre med, og kan give nogle gode råd i forhold til, hvor jeg skal gå hen med nogle ting, eller om noget er en god idé. Så jeg er rigtig glad for, at der er et sted, hvor man kan gå hen og spørge om de her ting. Jeg synes generelt, at det er en god ting for erhvervsdrivende og nystartede virksomheder, at der er nogen man kan søge råd og vejledning hos, for der er virkelig mange ting, som man skal have styr på, når man starter virksomhed.

Hvordan har du brugt erhvervsrådet?

Jeg har faktisk brugt det på mange felter. Både til sparring og rådgivning, og så har jeg deltaget i en masse af arrangementer. Der har været masser af gode foredrag f.eks. om skat for mindre virksomheder. Senest var jeg til et arrangement om markedsføring på de sociale medier. Der har også været små kurser og også sociale arrangementer som julefrokost og sommerfest, hvor man også har mulighed for at møde andre erhvervsdrivende.

Jeg har også været på et Raketvækst forløb, og det vil jeg gerne rose erhvervsrådet for, for det er rigtig godt, når man er i gang med at drive virksomhed. Det er ikke kun for store virksomheder, men også små som min, som har mod på at vokse. Det var et kanon forløb, men også hårdt, fordi man blev stillet en masse kritiske spørgsmål, som provokerer en til at tænke over, hvordan man vækster, og om man overhovedet skal vækste. De ting, jeg lærte på forløbet, bliver ved med at være relevante, og jeg bruger dem stadig. Helt konkret fik jeg feedback fra en anden deltager, som sagde, at det blev meget teknisk, når jeg snakkede, så det var en øjenåbner i forhold til, hvordan jeg kommunikerer med mine kunder.

Er der noget du savner i Stevns Erhvervsråd?

Nogle flere medlemmer – specielt nogle af de lidt yngre erhvervsdrivende. Det kan både være håndværkere, men det kan i virkeligheden være hvem som helst, for der er mange ting, man har til fælles, når man driver virksomhed, hvad enten man er håndværker eller har en butik. Det kan være ting som skat og moms og ansatte – det er jo de samme udfordringer, man står med.

Så du vil gerne anbefale andre erhvervsdrivende at blive medlemmer?

Ja, jeg har altid talt godt om Stevns Erhvervsråd og rost både Jesper og det øvrige sekretariat for deres gode arbejde. Jeg synes Stevns Erhvervsråd gør et stort stykke arbejde for at hjælpe os virksomheder.

Læs mere om AquaSafe

 


Vil du også bakke op om erhvervsrådet?

Som medlem af Stevns Erhvervsråd får du adgang til et stort lokalt netværk med andre virksomheder. Du er samtidig med til at støtte Stevns Erhvervsråds arbejde for at skabe en kommune, som er attraktiv at drive virksomhed i.

Læs mere og meld dig ind