Hvis du ser en mørkerød varevogn på de Stevnske landeveje, er der stor sandsynlighed for, at der står ’Flemming Schrøder’ på siden af bilen. Flemming Schrøder er med sine 24 ansatte nemlig en af kommunens største håndværksvirksomheder.

Virksomheden blev startet af Flemming Schrøder i 1972, men i dag er det sønnen, Jimmy Schrøder, der ejer og driver virksomheden, selvom Flemming ofte kigger forbi hovedkontoret.

Oprindeligt er Flemming Schrøder en tømrer-snedker virksomhed med et maskinsnedkeri. Men i takt med at antallet af medarbejdere er vokset, er der kommet flere forskellige kompetencer til, og i dag tæller opgaverne også malerarbejde, gulvrenovering og smedeværksted.  Det er dog stadig tømrer-snedker-arbejde, som virksomheden laver mest af, især tagrenovering.  Virksomheden er også specialiseret i renovering af bevaringsværdige bygninger, der ofte kræver nogle specielle ting.

– Vi har nogle sindssygt dygtige folk i vores maskinsnedkeri, der kan lave alle de her anderledes ting, fortæller Jimmy Schrøder.

Et af de steder, hvor man kan se Flemming Schrøders gode håndværk, er i den fredede bygning, Tinghuset, i Store Heddinge.

– Tinghuset var en spændende opgave at være med til at løse, for der må der ikke laves noget om. Der skulle du virkelig følge de krav, der var fra Bygningsstyrelsen. Du skulle bruge de gamle ting, pille de gamle gulvbrædder op og lægge dem ned igen, fortæller Jimmy Schrøder.

Snart er det kirketårnet i Store Heddinge, der skal i hænderne på Flemming Schrøders dygtige mandskab, når det skal renoveres.

Rygtet om de dygtige håndværkere

Virksomheden startede oprindeligt med at ligge i Højerup, og fra 1983 i Ringe. I 2008 flyttede virksomheden endnu engang – denne gang til Rødvigvej 3 i Store Heddinge, og Jimmy Schrøder har ingen planer om at flytte virksomheden igen. Til gengæld åbnede virksomheden en afdeling i Køge sidste sommer.

– Vi har åbnet et kontor i Køge, for at brande os noget mere derinde. Vi har også åbnet et lager og en udstilling til kunderne, og det kan vi godt mærke giver noget interesse, fortæller Jimmy Schrøder.

Selvom Flemming Schrøders hovedfokus ligger i Stevns, har virksomheden en del forretning længere nordpå, både i Køge og i Holte-Gentofte-området, hvor tilfredse kunder spreder rygtet om de dygtige håndværkere.

Medarbejderne har æren

I Stevns Kommune, hvor mange virksomheder er enkeltmands-virksomheder, er Flemming Schrøders størrelse iøjnefaldende. Jimmy Schrøder mener, en stor del af virksomhedens succes skyldes hans dygtige medarbejdere.

– Jeg tror, det bunder I at levere et ordentligt stykke arbejde, være seriøse overfor sine kunder og så at have nogle gode medarbejdere. De har en rigtig stor del af æren, forklarer Jimmy Schrøder.

Medarbejdernes trivsel ligger Jimmy Schrøder meget på sinde, og den personlige kontakt til medarbejdere er vigtig for hans måde at lede virksomheden, og derfor vil han heller ikke være flere end 26-27 mand:

– Jeg kan godt lide, at jeg kender mit personale, og at vi har et godt sammenhold. Vi var 35 stykker på et tidspunkt, og det synes jeg blev for meget. Når vi har 26-27 mand kender jeg stadig det mandskab, vi har og ved, at de laver et ordentligt stykke arbejde, fortæller Jimmy Schrøder.

Kvalitet, dialog og sikkerhed

I Flemming Schrøder er der tre nøglepunkter, der står centralt; kvalitet, dialog og sikkerhed.

– Kvalitet er at lave opgaven, som kunden ønsker, dialogen er at få snakket sammen – både med kunder, men også internt i firmaet. Hvordan man taler til hinanden, og hvordan man gebærder sig overfor hinanden, forklarer Jimmy Schrøder.

Dialogen kommer bl.a. til udtryk ved de månedlige infomøder, hvor medarbejderne bliver inddraget i, hvad der sker på hovedkontoret. Her er medarbejdernes inputs meget velkomne. Firmaet har igennem de sidste par arbejdet på at forbedre sikkerheden bl.a. ved at investere i nyt sikkerhedsudstyr.

– Førhen tog man det ikke så alvorligt, hvordan stilladserne stod. Nu sørger vi altid for, at sikkerheden er i orden, når vi kravler på tage og betjener maskinerne, for det er vigtigt, at vi har et arbejde, men det er altså også vigtigt, at vi kommer levende hjem til vores familier, understreger Jimmy Schrøder.

Vi vil være førende

I efteråret blev der rig lejlighed til at tænke over virksomhedens fremtid, da Jimmy Schrøder deltog på Stevns Erhvervsråds udviklingsforløb, Raketvækst.

– Jeg havde hørt fra tidligere deltagere, at det var et godt forløb, så derfor tog jeg med. Nogle af tingene vidste vi godt, men det satte stadig nogle tanker i gang, og man fik stillet nogle spørgsmål, som man blev ”tvunget” til at tage stilling til – hvor man ville hen med sin forretning, hvad man kunne gøre anderledes. Det har været rigtig, rigtig spændende, fortæller Jimmy Schrøder.

Nogle af de ting, der er kommet ud af Raketvækst er mere struktur og nogle mere effektive arbejdsprocesser. Samtidig er det meningen, at Jimmy skal mere væk fra den daglige drift og arbejde mere på det strategiske plan for at sikre en dynamisk og stærk virksomhed. Målet er klart:

– Vi vil stadig dygtiggøre os, og være en af de førende firmaer lokalt. Vi vil gerne have, at vi kommer i betragtning til alle opgaver; at folk tænker på os, og at vi får lov til at byde på opgaverne, fortæller Jimmy Schrøder.

Derfor kommer vi nok til at se meget mere til Flemming Schrøders mørkerøde biler på de stevnske landeveje fremover.

Hvis du gerne vil læse mere om Flemming Schrøder, kan du besøge virksomhedens hjemmeside, der lige er blevet lavet om, på flemmingschroder.dk