Grethe Ahrensbach har et helt unikt tilbud til vordende brudepar fra hele verden. På kanten af en UNESCO verdensarv i en 850 år gammel kirke tilbyder Grethe både kirkelige og borgerlige vielser.

Flaget er hejst i sommersolen foran den 850 år gamle kirke i Højerup, der ligger helt ude på kanten af Stevns Klint. Fra kirken er der udsigt over havet og den hvide klint, der i 2014 blev udnævnt til verdensarv, og her sørger Grethe Ahrensbach for at give brudepar et magisk og uforglemmeligt bryllup.

Grethe startede virksomheden Magical Weddings i januar, selvom hun egentlig troede, at hun var færdig med at være på arbejdsmarkedet. Hendes karriere som stewardesse igennem mange år stoppede nemlig brat, da hun efter en operation ikke længere var stærk nok til at betjene en nødudgang i et fly. Derfor så hun sit snit til at droppe storbylivet og forelskede sig i stedet i et dejligt hus i Rødvig.

Et pludseligt indfald

Selvom Grethe ikke havde i tankerne at skulle arbejde igen, tog hendes liv pludselig en drejning. Efter et besøg i den gamle kirke i Højerup fik hun en åbenbaring.

– En dag jeg kom her i kirken, var der en der pludselig sagde: Jamen kirken er jo ikke kirke mere. Og så ryger det bare ud af mig: Så kan man jo lave en borgerlig vielse!, fortæller Grethe: Og det er jo helt unikt! Du kan ikke stå nogle andre steder i verden og få en borgerlig vielse i en kirke!

Efter den dag i kirken blev ideen hængende hos Grethe, der en uges tid senere deltog i et møde hos Udvikling Stevns. Her præsenterede hun sin idé om at lave borgerlige vielser i den gamle kirke i Højerup for erhvervschef Thomas Christensen. Igennem ham fik Grethe hurtigt kontakt til Stevns Erhvervsråds iværksætterkonsulent Jesper Yde Knudsen.

– Jeg nåede knap nok hjem om aftenen, så ringede Jesper til mig. Så tænkte jeg bare: Okay, synes de at ideen er så god?, fortæller Grethe, der valgte at kaste sig ud i projektet og blive selvstændig.

Grethe satte pris på den enorme opbakning, hun fik fra Jesper, for det kræver meget arbejde at starte op som selvstændig.

– Jeg vil nok sige at jeg har knoklet: Jeg har været rundt til alle mulige for at lave aftaler, den første hjemmeside måtte jeg opgive, og så har jeg fået lavet en reklamefilm, fortæller Grethe.

Kunder fra hele verden

Grethe ser ikke sig selv som bryllupsplanlægger. Hun sørger for at reservere kirken, så selve vielsen kan lade sig gøre i kirken, og sørger for at den er pyntet op og klar. Desuden har hun en række gode aftaler med andre lokale virksomheder, og kan derfor tilbyde både hestevognskørsel, duer, fotografering, blomster og meget mere.

– Jeg er slet ikke interesseret i at bruge en masse tid som bryllupsplanlægger, jeg er udelukkende interesseret i at trække folk hertil, så de kan blive gift – det er det jeg synes der er sjovt, fortæller Grethe, der håber at trække en masse folk fra udlandet til, så de kan få en unik oplevelse.

Der er et stort marked for at rejse til Danmark og blive viet. På Ærø har de gjort en masse for bryllupsturismen, og har 10 bryllupper om dagen. Grethe oplever også en stor interesse fra udlandet, hvor hun har kontakt med par fra både USA, Norge, Kuala Lumpur og mange andre steder.

Det kræver dog en del at skaffe kunder fra så mange lande, og en af Grethes største udfordringer har da også været, at få lavet en god hjemmeside.

– Jeg er selv ret dårlig til sådan noget med computere, og jeg har aldrig brugt det i mit arbejdsliv. Bare at få de billeder der skal bruges til siden, er en kæmpe udfordring. Det synes jeg virkelig har været svært. Det er jo meningen, at hjemmesiden skal være på 6 sprog og den franske og den russiske ligger parat. Så er det meningen, at den også skal komme på italiensk og spansk, og måske japansk på et tidspunkt, forklarer Grethe, der allerede har en engelsk og tysk version af hjemmesiden, samt en dansk side for danske par, der ønsker vielse i kirken.

– Det koster mange penge, men i den anden ende skal det nok komme igen, mener Grethe, der bruger meget tid og energi, men også mange penge på markedsføring.

Desuden håber Grethe på at få lavet aftaler med rejsebureauer, så kunderne kan købe færdige bryllupspakker direkte til Stevns Klint.

Som et led i sin markedsføring fik Grethe for nyligt produceret en reklamevideo. Derudover er Magical Weddings efterhånden nævnt i samtlige aviser, og har været i TV. Hun har endda haft besøg af Alt for damerne, der snart udgiver 10 sider om bryllupper, med flotte billeder af Stevns Klint og Højerup Gl. Kirke.

Gennem markedsføringen af Magical Weddings får Stevns Klint også en masse positiv omtale. Alle billeder og video viser også klinten, og derfor var Magical Weddings også blandt de 29 lokale virksomheder, der 1. juli blev udnævnt til verdensarvspartner. Den gamle kirke fungerer normalt som en turistattraktion, så når Grethe har et bryllup i kirken, står hun ude foran kirken og beder turisterne vente de ca. 10 minutter en vielse tager.

– De fleste synes bare at det er spændende, når jeg fortæller at der er et bryllup i gang derinde. De venter gerne og ser brudeparret komme ud efter vielsen, fortæller Grethe, der også har haft et par kirkelige vielser, hvor salmesangen fra vielsen atter vækker den gamle kirke til live.

Selvom kirken ikke kan varmes op, så regner Grethe med også at lave bryllupper hen over vinteren. Indtil videre har hun allerede et par bestillinger i oktober og december.

Fuld af idéer

Efter Grethe er startet op som selvstændig, har hun fundet sin kreative side frem, og selvom hun kun har haft sin virksomhed i et halvt års tid, så har hun masser af idéer til at udvide og udvikle sit koncept.

– Man kommer hele tiden på nye ideer. Det er jo det, der er fantastisk ved denne her forretning. Det er jo ikke som at skulle sælge en bunke T-shirts inden de går af mode – markedet er der jo altid, fortæller Grethe, der allerede har fået de første bestillinger til næste sommer.

– Jeg har været ude og love i aviserne, at om et år, så har vi to bryllupper om dagen, fortæller Grethe med et grin. Hun tror dog på projektet, og satser på at skulle ansætte sin første medarbejder indenfor den nærmeste fremtid.

– Der skal jo være nogle til at hente kunderne i lufthavnen, pynte kirken og svare telefonen, fortæller Grethe, der ikke kan være alle steder på én gang.

Selvom der er meget arbejde i at være selvstændig, så er Grethe rigtig glad for, at hun tog springet. Mister hun modet, tager hun blot en tur ud i den gamle kirke og suger atmosfæren til sig, og så er hun ikke længere i tvivl om, at det er det helt rigtige, hun laver.

– Det er jo et vidunderligt arbejde at have. Kunderne er immervæk altid glade. Indtil videre har jeg ikke oplevet noget negativt. Nogle gange tænker jeg: ej, hvorfor ventede jeg så længe med at flytte til Stevns. Og kedeligt er det i hvert fald ikke. Jeg synes det er fantastisk, fortæller Grethe.

Følg Magical Weddings på Facebook.com/MagicalWeddingsdk, eller besøg hjemmesiden www.magicalweddings.eu for at læse mere om de forskellige tilbud.