Kvalitet, nærvær og relevans for kunderne er omdrejningspunktet for Steen Kjær, som for et år siden sprang ud som selvstændig revisor med Kjær Revision i Store Heddinge.

For et år siden sagde Steen Kjær farvel til en stilling i Deloitte for at springe ud som iværksætter med virksomheden Kjær Revision. Inden hans ansættelse i Deloitte havde han arbejdet ca. 20 år i lokale revisorfirmaer på Stevns.

– Nogle gange skal man lidt væk for at finde ud af, hvor man hører til, og i Deloitte fandt jeg ud af, at det ikke var det, jeg skulle, og jeg savnede de lokale kunder på Stevns. Samtidig havde jeg haft lyst til at starte op i et stykke tid, og nu var både tiden og jeg selv moden til, at det skulle prøves, fortæller Steen.

Efter grundige overvejelser sagde Steen derfor sit job op for at blive selvstændig med en forventning om, at der efter tre år ville være kunder nok til at holde ham beskæftiget på fuld tid.

– Men jeg har endnu ikke nået at kede mig. Det har været lidt en drømmestart, hvor kunderne nærmest er kommet af sig selv, fortæller Steen, som allerede nu kan begynde at leve af sin virksomhed.

Mange af Steens kunder er kommet via hans store lokale netværk – nogle af kunderne har han betjent gennem alle tyve år, han har arbejdet som revisor på Stevns.

– Det viste sig, at der var mange, der syntes, at det var en god idé, at jeg startede op, fortæller Steen glad.

Nærhed til kunderne

”Kjær Revision” står der med store, blå-grønne bogstaver på facaden, som er umulig at overse, når man kører ind mod Store Heddinge af Bjælkerupvej. Med sin centrale og synlige placering er Steen tæt på sine mange lokale kunder, og det er helt bevidst – nærhed er et omdrejningspunkt for virksomheden.

– Man har mulighed for at komme tæt på sine kunder her, og det kan jeg godt li’. Jeg fornemmer også, at de godt kan li’, at man er i nærheden, og at man kan rykke hurtigt ud. Der er også nogle, der gerne stikker hovedet ind, hvis de har spørgsmål, og ellers er jeg ikke længere væk end telefonen, forklarer Steen.

Lige nu har Steen god plads på kontoret, som udover ham selv også huser en anden selvstændig revisor. På sigt kunne han dog godt forestille sig at få en ansat og måske en elev i virksomheden – han ser det som en spændende udfordring at skulle lede en medarbejder.

– Jeg kunne også godt tænke mig at uddanne nogle folk i branchen, for jeg ved, at det mangler. Hvis man kan forklare nogle af de unge mennesker det smukke i regnskab, vil det da være dejligt, siger Steen med et smil.

steen-kjaer-revision-stevns

 

Det handler om at kunne gøre en forskel

Som registreret revisor beskæftiger Steen sig fortrinsvis med traditionelle revisoropgaver; regnskaber, bogføring og skat, og han er især god til at rådgive de mindre virksomheder.

– Man bliver jo lidt nørdet, men skatterådgivning synes jeg er super sjovt. Det handler om at kunne gøre en forskel for kunden og finde nogle løsninger, der virkelig batter noget – og det kan man nogle gange med skat – og så er det jo sjovt, når det lykkedes, forklarer Steen.

En af grundene til, at Steen valgte at skifte tilværelsen som lønmodtager ud med den lidt mere usikre iværksættertilværelse, er bl.a. fordi det giver ham mulighed for at administrere sin egen tid bedre:

– I revisionsbranchen er der rigtig meget fokus på timer, og der synes jeg det er dejligt, at jeg godt kan bruge en time ekstra på nogle kunder, som jeg ikke nødvendigvis kan fakturere. Hvis bare tingene bliver lavet, bestemmer jeg selv, hvor lang tid jeg bruger på det. Det er dét, jeg synes er super fedt ved at være selvstændig, forklarer Steen, som på intet tidspunkt har fortrudt sin beslutning om at blive iværksætter.

Når Steen lægger så meget vægt på at kunne bruge lidt ekstra tid på sine kunder, hænger det sammen med et stærkt ønske om at give ordentlig rådgivning:

– En af mine kongstanker er, at man får rundet tingene ordentligt af, så man ikke bare smider et regnskab afsted, men ser på; hvilke knapper, er det vi kan trykke på? På den måde tilfører jeg noget værdi til kunden, forklarer Steen.

Det handler ifølge Steen i lige så høj grad om, at rådgivningen skal opleves som relevant for den enkelte kunde og dække kundens behov, så han eller hun ikke betaler for ydelser, som ikke er nødvendige. Derfor hjælper Steen også gerne sine kunder, så de så vidt muligt selv bogfører i en af de mange online bogføringsprogrammer:

– Jeg mener, at de selv får en bedre forståelse for deres egen økonomi, hvis de selv står for det, og når det er de her cloudbaserede løsninger, kan jeg godt gå ind og løse en enkelt opgave, de har problemer med, så de kan komme videre selv, forklarer han.

En ”brandgod” revisor

Steen, der oprindeligt er fra Vestjylland, er faldet godt til på Stevns, hvor han bor i Store Heddinge med familien bare 500 meter fra sit kontor.

– Noget af det bedste ved at være selvstændig er, at man er i nærheden af familien, fortæller Steen, som tit får besøg af sine børn, som lige kikker forbi kontoret på vej hjem fra skole.

Steen er meget engageret lokalt, og når den lokale brandstation får en melding om brand, skifter Steen kontortøjet ud med en brandmandsuniform; han har i de seneste ti år været ansat på deltid som brandmand.

– Som revisor kan man godt gå og overveje de forskellige løsninger for ens kunder, men ved en brand, så går bibberen, og så kører man hen og slukker branden. Når man har vasket bilen, er det slut, og så kører man hjem igen. Det er meget håndgribeligt, og den forskellighed der er fra at være revisor, det er fedt, forklarer Steen.

Du kan læse mere om Kjær Revision på kjaer-revision.dk og følge med på www.facebook.com/KjaerRevision.