Gode råvarer, tanken om at gøre sine medmennesker glade og kunne gå syngende til og fra arbejde, dét driver Maj-Britt Jensen. Hun er den nye forpagter af Vallø Golfs Café og Restaurant. Så længe Maj-Britt er glad og trives med det hun laver, så betyder det ikke noget, om en arbejdsdag bliver på 2 eller 18 timer. Det er en passioneret kvinde, der siden 1. november 2014 har taget sig af de besøgende hos Vallø Golfs Café og Restaurant.

Klokken er lidt i ni og de første golfspillere har indfundet sig på banen. Inde i Vallø Golfs Café og Restaurant pusler Maj-Britt, som er ved at gøre klar til at kunne byde dagens gæster velkommen. Køleskabene bliver tjekket, og suppen er sat til at simre. De første kolde golfspillere kan se frem til at varme sig over en lækker hjemmelavet ’Stevns suppe’.

Der bliver serveret en kop friskbrygget kaffe, og snakken begynder. Maj-Britt er tilflytter til Stevns. Det var kæresten Steen, der fik hende fra de trygge omgivelser i Vindinge ved Roskilde til Stevns, hvor hun nu nyder at servere god mad og hygge om sine gæster. Maj-Britt har fået flere titler i bagagen gennem de sidste 30 år, det er lige fra grafiker til Sosu-hjælper og kranio sakral terapeut, men en kokkeuddannelse er det ikke blevet til – passionen for mad, har hun bare altid haft. Hun nyder at eksperimentere med de gode råvarer.

En periode med stress og derefter hjælp fra Stevns Kommune fik Maj-Britt på et jobrotationskursus og dermed nye veje. Hendes store interesse for mad overskyggede alt. Hun kontaktede Vallø Golfcenter og startede i deres Café og Restaurant d. 1. maj 2014. Et halvt år efter stod hun som forpagter af stedet med Maj-Britt’s Catering, fordi den tidligere forpagter ville søge nye udfordringer. Et held for Maj-Britt, som straks tog udfordringerne til sig.

– Egentlig lukker golfsæsonen ned 1. november og jeg blev opfordret til først at lukke op for gæster i marts, når foråret begynder at vise sig, men jeg ville noget mere. Jeg har haft stor succes over vinteren med at servere suppe, en kop varm kakao, en dagens ret eller andet. Jeg smider meget sjældent gode råvarer ud – alt kan bruges. Jeg har altid noget lækkert at servere, siger Maj-Britt.

Maj-Britt ved sjældent, hvad dagen bringer, og det er en af de udfordringer hun tager med. Det ikke er længe siden, at en herre ringede og spurgte, om hun kunne stå for et svendegilde dagen efter. Maj-Britt sagde glædeligt ja. Denne gang skulle maden ud af huset. Men Maj-Britt kan også på kort tid forvandle Caféen til en Restaurant – hvilket også lægger så fint i navnet ’Vallø Golf’s Cafe og Restaurant’. Om der er tale om få eller mange mennesker, det er underordnet for Maj-Britt. Særlige ønsker om mad eller udsmykning imødekommes, så det bliver et gilde med festlige mennesker. Med Maj-Britts Baggrund som grafiker er det også muligt at få fabrikeret personlige etiketter eller andet tryk, som gør festen helt speciel.

Det er den gode oplevelse der gør forskellen

Pariserbøf grillet på lavasten

Pariserbøf grillet på lavasten

Der er ingen tvivl om, at Maj-Britt nyder at sørge for veltilberedt mad, og hun går ikke på kompromis med kvalitets-garantien. Hun har gode faste kontakter, som sørger for at hendes råvarer altid er i orden, for det er et krav fra Maj-Britts side. Hun forsøger at få sanser og følelser ind i maden, hvor årstiderne i høj grad er repræsenteret. Al mad er tilberedt fra bunden, selv olien er ikke valgt tilfældigt. Hun forsøger så vidt muligt at handle dansk og økologisk, da hun ønsker det bedste for sine gæster. Maden er derfor også spækket med vitaminer, som gør det muligt at få den gode smag frem. Hemmeligheden bag det møre kød hos Maj-Britt’s Catering er hendes særlige ’Sous Vide’ maskine, som også bruges af de store velrenommerede restauranter. Hvis der kommer en allergiker med særlige forbehold, så finder Maj-Britt på et lækkert alternativ.

– Jeg sætter en ære i, at alle får en god oplevelse, og gæsterne skal føle sig som noget særligt. Mine gæster skal føle sig ekstra velkomne hos mig. Jeg servere derfor også helst selv maden eller drikkevarerne. Så kan jeg hygge lidt ekstra om mine gæster, fx servere lidt hjemmeristede mandler til den kolde øl, siger Maj-Britt med et smil.

buffet-arrangement-maibritts-catering

Buffet til netværksarrangement på Vallø Golf

Maj-Britt har nok at se til, for det er ikke kun de besøgene hos Vallø Golf, hun sørger for mad til. Hun har igennem 30 år arrangeret mad til store selskaber, og det er derfor helt naturligt for hende, at lokalet der kan rummer max 88 personer også bliver brugt til selskaber som konfirmation, fødselsdage, bryllupper og hvad der ellers er ønske om. Det er ikke Maj-Britt, der sætter begrænsningerne. Tværtimod. Der bliver hele tiden tænkt nye idéer. På idépaletten er flere ting, en vildt-aften, en vinsmagning, en musik-/sangaften, at starte brunch op 1. søndag i måneden – og der kommer helt sikkert nye ting på undervejs.

– Det er vigtigt hele tiden at tænke fremad, ellers så vil det ikke lykkedes. Det duer ikke at sætte sig og lade tingene flyde forbi, så lykkedes drømmen ikke. Jeg nyder hele tiden at tænke i nye baner. Jeg vil også gerne kunne invitere på teambuilding, hvor naturen og golfbanen kan bruges. Mulighederne er mange, det gælder blot om, at tænke tanken lidt længere ud, siger Maj-Britt, som også satser på at have 3-4 ansatte på et tidspunkt.

Et godt råd til andre med en iværksætter i maven

Maj-Britts råd til andre med en iværksætter i maven er, at de ikke skal gøre det for pengenes skyld, det skal være noget de brænder for. Maj-Britt pointerer, at det tager meget tid. Opbakning fra familien er utrolig vigtig, for at få det til at lykkedes.

Stopper Maj-Britts Catering drømme så på Vallø Golf’s Café og Restaurant?

– Jeg bliver drevet af at se mennesker have det godt, og min store drøm er en gang at åbne mit eget plejehjem. Jeg vil servere god mad for de ældre og lade dem danse og synge i den grad, det kan lade sig gøre. Et plejehjem er ofte livets sidste stoppested for vores kære ældre, og derfor skal det også være en god oplevelse, slutter Maj-Britt af.

Efter halvanden time i Maj-Britts selskab er der ingen tvivl om, at hun er et helt særligt menneske. Varmen og hyggen mærkes undervejs i snakken. Døren går op et par gange, og Maj-Britt får en hurtig sludder med et kendt ansigt, som så er videre igen. Det er uden tvivl de små ting, der bliver store og gør Maj-Britts Catering til noget helt særligt. Besøg Vallø Golf’s Café og Restaurant og mærk den gode stemning!

Læs mere om Maj-Britts Catering på www.mb-catering.dk