Det skal være lettere for turister at komme rundt på Stevns, mener lokale aktører, der står bag et initiativ om at få 50 lejecykler til kommunen. Turismekonsulent fra Stevns Erhvervsråd, Niels Frederik Lund, mener, det vil få stor betydning for udviklingen af turismen lokalt.

Stevns Klint, Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Højerup Kirke – Stevns har mange historiske turistattraktioner at byde på, og særligt den smukke natur lokker turister til området. Stevns ligger også på en populær vej til Tyskland og med kun en times tid fra København er der alle muligheder for en blomstrende turisme.

DSC_0296

Cyklerne er opkaldt efter dyr, natur, steder og historie knyttet til Stevns Klint.

Desværre kan det være svært for turister at komme rundt i området uden bil, men det kommer der nu en løsning på. Lokale virksomheder har i samarbejde med Stevns Erhvervsråd og med støtte fra Stevns Kommune fået en aftale i hus med virksomheden Donkey Republic om at få 50 cykler leveret til udvalgte placeringer i kommunen, så turister kan leje en cykel direkte på mobilen.

 

Stevns skal knyttes sammen med København
Niels Frederik Lund, der er Turismekonsulent i Stevns Erhvervsråd vurderer, at initiativet bliver en strategisk mulighed for at gøre afstanden mellem København og Stevns mindre:

-Når vi er en del af Donkey Republic, kan turister i København f.eks. se os på deres kort over steder, man kan tage hen. Når man kombinerer det med, at vi start får et UNESCO Verdensarvsbesøgscenter ved Stevns Klint, er der et potentiale for at få mange flere turister herned. Så skal vi bare sørge for, at vi er klar med spændende tilbud og en infrastruktur, der kan understøtte det.

De 50 cykler kommer til at stå fordelt på 10 udvalgte steder langs kysten ved Stevns Klint.

De 50 cykler kommer til at stå fordelt på 10 udvalgte steder langs kysten ved Stevns Klint.

Jern-æslerne kan skabe gode synergieffekter
Det er dog ikke kun borgerne på Stevns, der glæder sig til, at cyklerne kommer. Også Donkey Republic er glade for samarbejdet:

-Vi er meget begejstrede for at udvide vores tilstedeværelse i Danmark med Donkey-cykler i Stevns. Vi ser et stort potentiale i at forbinde et område af Sydsjælland, hvor der er mange muligheder for besøgende til at udforske forskellige kulturhistoriske museer og oplevelser, som Stevns tilbyder. Det betyder meget for os at kunne være med til at gøre det lettere at komme rundt til forskellige attraktioner på en miljøvenlig og bekvem måde, siger Alexander Frederiksen, CSO i Donkey Republic.

Cyklerne vil blive placeret følgende steder:
Koldkrigsmuseum Stevnsfort
Stevns Fyrcenter
Horisonten / Store Heddinge st.
Rødvig Kro & Badehotel
Rødvig Havn
Hotel Klinten
Rødvig Ferieby
Traktørstedet Højeruplund
Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov

For yderligere information:
Turismekonsulent Niels Frederik Lund,
E-mail: frederik@stevnserhvervsraad.dk
Tlf.: 23 74 14 25