Kenneth Burnet fra KB Automobiler ApS deltog sidste år på Stevns Erhvervsråds udviklingsforløb RaketVækst, og det har bl.a. betydet, at han er blevet bedre til at fakturere den korrekte pris.

Over 100 lokale erhvervsdrivende har allerede været på Stevns Erhvervsråds populære RaketVækst-forløb. Sidste år var det Kenneth Burnet fra KB Automobiler, som tog tre dage ud af kalenderen for at hellige sig udviklingen i sin virksomhed stærkt flankeret af erfarne konsulenter og andre lokale ejerledere:

– Jeg har fået rigtig mange gode ting ud af det, og det ville ikke have været det samme uden det – bestemt ikke. Det var i den grad pengene værd, fortæller Kenneth Burnet.

Det er fire år siden, Kenneth Burnet startede virksomheden KB Automobiler ApS, som er et autoværksted ved Store Heddinge med reparation, service, klargøring og salg. For Kenneth Burnet har det været en stejl læringskurve at blive selvstændig, og han har undervejs gjort sig mange erfaringer. Særligt deltagelsen på RaketVækst har været en øjenåbner:

– RaketVækst gjorde meget. Man så alle sine fejl og så, hvordan det burde køre i forhold til, hvordan det egentlig så ud. Jeg tror, det bliver sjovt at se på regnskabet fra dengang i forhold til i dag, for der er virkelig sket meget, fortæller Kenneth Burnet.

Fokus på de rigtige priser

På RaketVækst arbejder ejerlederen målrettet og strategisk med de langsigtede udviklingsmuligheder, der kan styrke forretningen og i sidste ende give flere penge på bundlinjen f.eks. inden for salg, markedsføring, administration eller ledelse. Forløbet kommer især i dybden med de områder, hvor der særligt er noget at hente for den enkelte virksomhed. For Kenneth Burnet har fokus bl.a. været prissætning og fakturering af kunder:

– Jeg havde problemer med at være for sød med mine timer og skrive alt for lidt på og lave regninger med forkerte priser. Nu har jeg sat priserne, fordi jeg ved, hvordan de skal beregnes. Så den vej gav det mig rigtig meget. Så fik jeg også en idé om, hvordan det skal se ud for at det kan løbe rundt og give overskud, forklarer Kenneth Burnet.

God sparring med andre ejerledere

For Kenneth Burnet har det ikke kun været undervisningen fra de erfarne konsulenter som har været givende, men også sparringen med de andre erhvervsdrivende, som man bor, spiser og modtager undervisning med i løbet af de tre dage, forløbet varer.

– Vi var jo et meget blandet hold. Der var nogle som stod med nogle meget store tal, hvor jeg var lidt mindre. Men de ting, som jeg havde problemer med, havde de andre været forbi, så derfor kunne de sige; du skal bare gøre sådan og sådan. Og så var der jo også bare en rigtig hyggelig stemning, forklarer Kenneth Burnet, som gerne opfordrer andre erhvervsdrivende til at deltage på RaketVækst-forløbet og selv går med tanker om at tage af sted igen på et tilsvarende forløb:

– Det er for at komme væk fra firmaet og få tænkt over, hvad der skal ske. Det er nemlig rigtig godt, at man får sat sig ned og får brugt tid på det, der er allermest vigtigt for virksomheden.

Stevns Erhvervsråd tilbyder løbende RaketVækst – næste gang 25.-27. november. Der er stadig ledige pladser på forløbet. Kontakt erhvervschef Thomas Christensen tlf. 30 61 99 52 – thomas@stevnserhvervsraad.dk, hvis du gerne vil vide mere.

Læs mere om RaketVækst