At starte sin egen virksomhed kan være et stort skridt. Især hvis man aldrig har prøvet det før, kan der være mange områder som kan virke uoverskuelige og så kan det være svært at vide, hvor man skal begynde.

Det var bl.a. med den problemstilling i tankerne, at Stevns Erhvervsråd inviterede alle stevnske iværksættere til et 3-dages intensivt iværksætterkursus. Formålet med kurset var at give iværksætterne et skub i den rigtige retning, så deres nye virksomheder får en bedre chance for at overleve.

Skabte overblik

Kurset blev afholdt af Stevns Erhvervsråds iværksætterkonsulent Jesper Yde Knudsen, der bl.a. har arbejdet med at rådgive iværksættere i mere end 4 år.

-Iværksætterkurset skal give deltagerne et samlet overblik over de vigtigste regler og beslutninger, man som ny selvstændig erhvervsdrivende skal drage ind i sine overvejelser. Men samtidig giver kurset også iværksætterne redskaber til at arbejde strategisk med deres virksomheders økonomi og forretningsgrundlag, forklarer Jesper Yde Knudsen.

En af iværksætterne, Javid Javadi Moth, startede sit it-firma JJM-Consultant i maj, efter han havde været ansat i IT-branchen i mere end 17 år. Han har derfor ingen erfaring som selvstændig, men efter at have rådført sig med iværksætterkonsulent Jesper Yde Knudsen, fik han modet til at starte sin egen virksomhed. Javid Javadi Moth besluttede sig for også deltage på iværksætterkurset for at skabe sig et bedre overblik over hvad der venter i den kommende tid og han blev heldigvis ikke skuffet.

– Jeg fik en del at vide, som jeg slet ikke havde kendskab til, så på den måde har kurset virkelig hjulpet mig til at få klarhed over de ting, jeg skal være ekstra opmærksom på, siger Javid Javadi Moth.

Samtidig har Javid Javadi Moth også fået nogle konkrete råd, som han kan tage med sig videre.

– Jeg ved nu, at der nok er nogle områder, som skal outsources, og så skal jeg helt klart hjem og strukturere min bogføring, siger Javid Javadi Moth og griner.

Spring ud i det

En anden af de deltagende iværksættere var Helle Merethe Jørgensen, der går med overvejelser om at starte sin egen turistvirksomhed. Inden kurset var hun nervøs for at tage det store spring og starte sin egen virksomhed, fordi hun følte, at det var en smule grænseoverskridende at skulle begynde at tage penge for et produkt, hun selv har udviklet.

– Det kan være nervepirrende at starte sin egen virksomhed når man er helt alene og ikke har nogen at dele tingene med, forklarer Helle Merethe Jørgensen.

Det var også derfor, at hun besluttede sig for at deltage på iværksætterkurset.

– Det her, det er jo vejen frem, når man står og mangler noget konkret viden før man starter sin virksomhed, og der har virkelig været god rådgivning på kurset her. Jeg er blevet meget mere bevidst om de ting, jeg mangler at få styr på i forhold til min egen virksomhed og så er det jo bare at springe ud i det, siger Helle Merethe Jørgensen, der heller ikke længere at nervøs for at gå i gang.

Hvis du er iværksætter og ikke kan vente til næste iværksætterkursus afholdes, så er der stadig mulighed for at få råd og sparring når Stevns Erhvervsråd byder velkommen til det første møde i det nye Iværksætternetværk. Mødet afholdes d. 25. juni kl. 18-20:30 i Tinghuset i St. Heddinge og alle slags iværksættere er velkommen.

Du kan læse mere og tilmelde dig på: www.billetto.dk/iv-netvaerk