Det går fremad for iværksætteriet i Stevns. Selvom antallet af nystartede virksomheder er lavere i Stevns Kommune, er overlevelsesraten langt højere end i resten af landet.

Antallet af iværksættere i Stevns ligger under regions- og landsgennemsnittet. Til gengæld er der flere af de nystartede virksomheder i Stevns der overlever. Efter to år eksisterer hele 82,4% af virksomhederne stadig, hvilket er 4% flere end i resten af landet.

En af kommunens udfordringer er at få iværksætterne til at skabe flere arbejdspladser, da en stor del af iværksætterne primært skaber job til dem selv. I øjeblikket skaber de nye virksomheder i Stevns gennemsnitlig 1,2 nye arbejdspladser, hvilket er færre end i resten af landet.

jobskabelsen

Det er derfor vigtigt for kommunen at give iværksætterne gode udviklings- og vækstvilkår, så de i fremtiden kan blive flere og skabe endnu flere arbejdspladser.

”De nystartede virksomheder udgør en grundpille i vores erhvervsliv. De skaber lokale job, som er vigtige for os alle sammen.  Derfor er det også et af de områder, vi har fokus på fra kommunens side med en stærk indsats fra vores lokale erhvervsråd,” udtaler borgmester i Stevns Mogens Haugaard Nielsen.

Stevns Erhvervsråd hjælper hvert år mange nystartede virksomheder godt fra start med tilbud om gratis iværksætterrådgivning, informationsmøder, netværk og kurser for iværksættere. Som et helt nyt tiltag afholder erhvervsrådet i år også en iværksætter bootcamp for at fremme væksten hos de nyetablerede virksomheder.

Du kan læse mere om Årets Iværksætter 2016 ved at klikke her.

Artiklen tager udgangspunkt i tallene fra VækstVilkår 2016 for Stevns Kommune. Du kan læse hele analysen her.