Hun er kvinden, der samler det Stevnske lokalsamfund. Hun administrerer Tinghuset i Store Heddinge, der lægger hus til de mange lokale arrangementer, og er også hende, der altid giver en kop kaffe og en hjælpende hånd. Når nogen har en udfordring, er det rette spørgsmål derfor: Har du spurgt Helle?

Naturfagsentusiast, vekselerer fra bankverden, husalf – Helle Johannsen har mange kasketter på, og det er netop lysten til at favne det hele, der har ført vejen ind til Stevns Erhvervsråd, Udvikling Stevns og Tinghuset.

Hendes viden om lokalsamfundet hjælper både borgere, virksomheder og kollegaer, for hun kan altid knytte mennesker sammen eller give en baggrund for en historie. Det skyldes blandt andet hendes opvækst på Stevns:

-Jeg er indfødt Stevnsbo. Jeg er født her i Store Heddinge og vokset op i Højerup, så Stevns Klint har været min legeplads. Stevns er en del af mit hjerte, og mennesker også, fortæller Helle Johannsen og fortsætter:

-Jeg har altid været en ”naturfreak” og kravlet, klatret og fundet fossiler i sten. Det var nok klinten og naturen, der fik mig tilbage til Stevns efter et par år i København.

Det startede på iværksætterkursus
Helle Johannsens første møde med Stevns Erhvervsråd var faktisk på et iværksætterkursus. Som selvstændig naturguide var hun med på det første kursus, kollegaen Jesper Yde Knudsen afholdt, og det var ifølge hende en god oplevelse:

-Jeg var på Jespers allerførste iværksætterkursus i Strøby Egede. Det gjorde en verden til forskel for mig i forhold til at have mod til at starte egen virksomhed. Det var fantastisk, fortæller hun.

Selvom, der er gået nogle år, mener hun stadig, at erhvervsrådet er gode til at vejlede iværksættere og virksomheder:

– Jeg synes også, at Stevns Erhvervsråd er rigtig god til at sikre, at man spørger det rigtige sted hos kommunen, og jeg ved, at mange er glade for Jespers hjælp – At han kan hjælpe dem de rigtige steder hen.

Det er særligt Helle Johannsens store interesse for det lokale samfund, der inspirerer hendes arbejde.

Det er særligt Helle Johannsens store interesse for det lokale samfund, der inspirerer hendes arbejde.

Slut med at fjumre
Det var en række af livets tilfældigheder, der gjorde, at Helle Johannsen fandt en plads i kontoret på torvet i Store Heddinge. Det var nemlig slet ikke meningen, at hun skulle have et fast job på det tidspunkt:

-I 2016 bestemte jeg mig for, at jeg ville have et fjumreår, men jeg havde stiftet bekendtskab med Thomas Christensen og Jesper Yde Knudsen, da jeg havde startet selvstændig virksomhed i 2014. Så en dag ringede Thomas til mig og spurgte: ”Hvad laver du Helle?” Det var i januar ’17. Så sagde jeg: ”Helt ærligt, Thomas, jeg holder fjumreår. Så sagde han: ”Hvornår er du færdig med at fjumre?”

Det blev så starten på et samarbejde, der indtil videre har stået på i over to et halvt år. En del af årsagen til det, mener Helle, er det gode miljø i Tinghuset:
– Huset har så meget sjæl. Det er et dejligt hus, mit job er meget alsidigt og så har jeg meget gode kollegaer.

De alsidige opgaver har også båret med sig, at borgere såvel som virksomheder henvender sig med alskens spørgsmål: Hvor kan man finde turistbrochurer? Er der ledige erhvervslejemål i Hårlev? Kan man spise en brændenælde?

Til det siger Helle Johannsen:
-Det var da fuldstændigt vidunderligt! Folk kan bare komme ind. Vi byder på en kop kaffe til dem, der kommer forbi.

Helle Johannsen på besøg hos beboerforeningen i Strøby som en del af Landsbyforum.

Helle Johannsen på besøg hos beboerforeningen i Strøby som en del af projektet Landsbyforum.

Der sker meget på Stevns
At erhvervslivet er i rivende udvikling, er noget, Helle Johannsen godt kan mærke på aktiviteterne. Det kommer sig særligt til udtryk i de produktfremvisninger, møder og konferencer, virksomhederne holder i Tinghuset:

-Der er et rigtig godt klima i erhvervslivet. Der sker rigtig mange gode samarbejder mellem virksomhederne og kommunen. Det er et meget iværksættende samfund. Der sker rigtig mange ting, men der er også plads til mange ting.

Døren til Tinghuset på torvet i Store Heddinge er altid åben for en virksomhed eller borger i området, så kom endelige forbi og få en kop kaffe og en sludder. Du kan også ringe på 24 76 40 01 eller skrive på helle@stevnserhvervsraad.dk, hvis du har spørgsmål, ideer eller projekter, der er relevante for Tinghuset og Stevns Erhvervsråd.