Solceller, el-cykler og ”grønne tage”. De besøgende på Grøn Energi Stevns kunne opleve et bredt udsnit af grønne og energibesparende løsninger, da messen løb af stablen  lørdag d. 27. september.

Messen, der blev holdt i Stevnshallen i Store Heddinge, tiltrak folk i alle aldre, og i løbet af dagen lagde knap 1000 besøgende vejen forbi for at blive klogere på, hvordan de både kan spare energi og penge.

Stevns Kommune står i samarbejde med Stevns Erhvervsråd bagmessen for at sætte bæredygtighed på dagsordenen i hele kommunen:

– Klimaet er i fareturende forandring, som vil få stor betydning for verden og for Stevns. Derfor arbejder vi i Stevns Kommune aktivt for at nedsætte CO2-udledningen, så vi kan være med til at begrænse klimaændringerne og afhængigheden af fossile brændstoffer, fortalte Bogmester Mogens Haugaard i sin velkomsttale, inden han selv begav sig rundt blandt messens mange stande.

Anders og Katrine var stort trækplaster

Med 46 stande både inde og ude, var der rig lejlighed for at fordybe sig i de mange grønne muligheder, der i dag findes på markedet.

– Det, der især fanger mig, er energiområdet. Gennem de seneste år har der været et massivt fokus på, hvordan vi kan spare på energien og bruge mere vedvarende energi, og jeg synes, at der er et bredt udsnit af muligheder repræsenteret her på messen, fortalte Svend-Åge Christensen fra Store Heddinge, der var en af messens mange gæster.

En af messens helt store trækplastre var børneværterne Anders og Katrine fra programmet ”Lille Nørd”. Tryllebundne småbørn sad bænket foran scenen, mens Anders og Katrine sang,hoppede og dansede sig gennem deres populære show.

Blæst omkuld af interesse

Da klokken nærmede sig 16, og de sidste gæster gik mod udgangen, kunne udstillerne se tilbage på en travl dag, men der var bred enighed om, at det havde været et vellykket arrangement.

– Messen har været overvældende positiv. Vi blev blæst omkuld af interessen for vores produkter og set i forhold til antallet af besøgende, har vi fået mange aftaler med oprigtigt interesserede, så det har været et fantastisk forum at møde nye kontakter i, fortæller adm. direktør Klaus Hvid Nielsen fra GVTenergi i Strøby, som forhandler Toshibas varmepumperdirekte gennem den officielle importør.

Du kan se flere billeder fra messen på Grøn Energi Stevns’ Facebook side:https://www.facebook.com/GronEnergiStevns

Du kan se video med udstillerne på: https://www.youtube.com/channel/UCJKEawX1t3HCLUd17FYwOcA