Siden Christian Andersen overtog DK-Miljø i 2006, har transport- og handelsvirksomheden 30-doblet sin omsætning, og det har fornylig ført til en gazellekåring. Dygtige medarbejdere, hårdt arbejde, handlekraft og ikke mindst en evne til at se nye muligheder er en del af forklaringen bag.

– Da jeg overtog virksomheden, var der kun en enkelt medarbejder og en enkelt bil. Siden er det gået slag i slag, og i dag er vi 24 medarbejdere og råder over i alt 40 kørende enheder, 100 maxicontainere, samt 9 læssemaskiner, fortæller indehaveren Christian Andersen.

En af forklaringerne på den imponerende vækst er Christians handlekraft og evne til at se nye muligheder:

– Når man har sagt A, må man også sige B, og når der byder sig en mulighed, bliver man ofte bare nødt til at hoppe på vognen, også selvom man godt kunne bruge en pause, men i dag kører toget altså hurtigt, så det nytter ikke noget, at man tøver for længe, siger Christian.

Christian fik brug for at tænke i nye baner, da finanskrisen kom og handlen med biobrændsel, som indtil da havde været DK-Miljøs primære indtægtskilde, nærmest stod stille.

For Christian, der tidligere har ejet en transportvirksomhed, var det oplagt at gå ind i transportbranchen, som han havde et stort netværk indenfor. I dag tegner transportdelen sig for 70 % af virksomhedens aktiviteter, især inden for transport af energiflis, hvor de er Sjællands største.

Hovedkontoret i Store Heddinge ligger et stykke fra motorvejen og er derfor ikke den oplagte placering for en transportvirksomhed, men det har ikke været nogen hindring for væksten.

– Vi har jo chauffører fra Nakskov i Syd til Gilleleje i Nord, og al styring sker fra kontoret i Store Heddinge. Man taler jo meget om udkants Danmark, men her er også er muligheder, hvis man tænker ud af boksen fortæller Christian, der har kunder over hele Sjælland og også udfører transporter til/fra Fyn, Jylland og Sverige.

På den 20.000 m2 store grund i Store Heddinge er der både kontorer, brovægt, sorteringsanlæg, vaskeplads, mulighed for parkering af materiel, samt oplagring af energi flis, spåner træpiller m.m.

Afhængige af dygtige medarbejdere

En af Christians forklaringer på DK-Miljøs succes er, at virksomheden har specialiseret sig i nicheområder eksempelvis transport af energiflis, der kræver store investeringer, særlig viden og professionelle medarbejdere. Alt sammen parametre der giver optimal produktion til gavn for kunder, miljøet og virksomheden.

– Vi er meget afhængige af at have nogle dygtige medarbejdere, der ved hvordan opgaven skal løses, og det er helt klart en væsentlig årsag til vores vækst. Det er ikke alene førerbeviset der gør det, der skal god erfaring og rutine til at mønstre vogntog og maskiner, når der skal læsses energiflis på de smalle skovveje, fortæller Christian.

Det kræver både god planlægning og hurtig reaktion at organisere virksomhedens 17 vogntog, så de er beskæftiget året rundt.

– Det er blandt andet, fordi vi har spredt os over så mange områder, at vi kan sikre beskæftigelse til vores chauffører hele året. I sommerhalvåret har vi rigtig travlt med at køre for vores entreprenørkunder, og i vinterhalvåret transporterer vi meget energiflis, biomasse og træpiller, forklarer Christian.

DK-Miljø`s fleksibilitet er netop en af virksomhedens store forcer, og den brede palet af ydelser gør dem til en god samarbejdspartner for virksomheder med behov for transport, hvor de kan tilbyde at være total leverandør.

Udvikling frem for afvikling

Christian og hans medarbejdere er ikke kommet sovende til succesen – det har krævet mange timers arbejde, som nu har ført til en gazellekåring fra Børsen. Det betyder, at DK-Miljø hører til blandt de virksomheder i Danmark, der vækster mest.

– Det er ikke et mål i sig selv, at vi vækster så og så mange procent om året, men hvis man ikke udvikler, så afvikler man. Jeg synes, det er vigtigt at være inde i en kontinuerlig vækst, men det vigtigste er at have en fornuftig og rentabel forretning, siger Christian, der er i fuld gang med at gå ind i det næste forretningsområde:

– Vi har startet en ny forretningsdel op inden for industrirenovation, hvor vi har ansat en konsulent, som vil tilbyde og vejlede virksomheder med at bortskaffe affald og genanvendelige materialer. Det kan være alle former for virksomheder, der vil af med deres affald, og vi tilbyder containere i alle størrelser. Det er et nyt koncept, vi rigtig gerne vil gøre noget mere ud af, slutter Christian.

Om DK-Miljø kan holde den flotte vækst, tør Christian ikke sige, men én ting er sikkert: Fremtiden tegner lys for den Stevnske gazelle. Sidste vundne opgave er transport af 80.000 tons biomasse årligt til Solrød Biogasanlæg.

 

Om virksomheden

DK-Miljø er en tranport og handelsvirksomhed fra Store Heddinge i Stevns Kommune. Virksomheden er over 30 år gammel og har siden 2006 været ejet af Christian Andersen.

DK-Miljø har fire kerneområder:

  • Transport
  • En af virksomhedens kernekompetencer er transport af energiflis, hvor de er Sjællands største. Virksomheden kører også med tiptrailere og kranbiler for entreprenører samt biomasse, affald osv.
  • Biobrændsel
  • Virksomheden sælger og leverer flis, spåner, træbriketter og træpiller via deres webshop.
  • Affald
  • Dk-Miljø modtager, og henter affald som sorteres på eget miljøgodkendt anlæg, hvor der også forefindes brovægt. Affaldet sorteres og neddeles og transporteres til henholdsvis forbrænding eller genanvendelse.
  • Import
  • DK- Miljø har egen import af træpiller, briketter, spåner og ridebaneflis.

Forretningssystem
Systemet er et kombineret kvalitets-miljø og arbejdsmiljøsystem, der er udviklet på baggrund af principperne i ISO standarderne 9001 og 14001, samt OHSAS 18001.

Læs mere om DK-Miljø på www.dk-miljoe.dk.