Coronanedlukningen var en trist nyhed for BusinessByHeart, der var klar til at invitere til åbning af nye kursuslokaler og en kommende sæsons program. Der skal dog lidt mere til at få virksomhedsejer Pernille Platener har dog været hurtig til at tilpasse sig situationen. 

De havde ellers lige lagt sidste hånd på istandsættelsen af det gamle frugtlager, og nu står et rustikt og hyggeligt lokale klar. Pernille Plantener var klar til at invitere til en stor åbning af lokalerne, da nyhederne om corona kom frem: 

-Det er så ærgerligt, for vi har arbejdet på det i over et år. Vi havde håbet på at holde en god åbningsfest og på at være synlige til Sol over Stevns, men så må vi jo finde på noget andet. Vi må nok satse mere på markedsføring på Facebook, fortæller Pernille Plantener. 

BusinessByHeart fik i en fællesansøgning med virksomheden Stjernemälden sidste år tildelt 124.000 kr. til at etablere et kursuslokale, det står klart nu, samt et shelter og andre faciliteter i terrænet, der kommer i løbet af det kommende år. 

Pernille Plantener og Annette Nielsen foran Frugtlageret, der står klar til åbning.

Pernille Plantener og Annette Nielsen foran Frugtlageret, der står klar til åbning.

Fik midler til corona-saloner
Pernille Plantener så hurtigt, at folk havde brug for at tale om frustrationerne i forbindelse med corona, og derfor tog hun initiativ til at holde såkaldte corona-saloner, hvor alle, der har lyst til at deltage, kan få støtte i perioden: 

-Det er summen af de mange små ting, der plager folk. Mange oplever lidt ængstelse, er bange for at smitte andre og oplever, at de bliver irriterede over usikkerheden og over ikke at f.eks. kunne gå i træningscenteret som før. Det er summen af de mange ting, fortæller Pernille Plantener. 

Hun har også søgt tilskud fra Velliv Foreningen, der har lavet en pulje specifikt for corona-initiativer, hvor hun har fået tildelt 15.000 kr. til at afholde aktiviteter for. Hun har nemlig ikke tænkt sig at lade sig slå ud af den svære periode: 

-Jamen, når det stormer, sætter jeg vindmøller op i stedet for at gå i ly, siger Pernille Platener. 

Ny sæson og nye erhvervssamarbejder
Corona-krisen falder netop samtidig med lanceringen af den gamle frugtplantage “Engen”, so kursus- og aktivitetssted, og den kommende sæsons workshops, der dækker over temaer som “Empati, nærvær og grænser med IVK”, “Børn, natur og nærvær” samt “Overgangsritual for kvinder 45+”. 

Heldigvis rummer den gamle frugtplantage en smuk og varieret natur, og det betyder, at de fortsat vil kunne afholde aktiviteter henover sommeren – med behørig afstand, naturligvis. Så arbejder BusinessByHeart også på at lave samarbejder med lokale overnatningssteder: 

-Jeg var til nytårskuren i Verdensarv Stevns Partnerprogrammet og fik en idé med et lokalt overnatningssted om, at vi kan holde parterapi-weekend for folk. Så kan de overnatte et lækkert sted med god mad og få adgang til terapisessioner og stille naturoplevelser i Frugtlageret, fortæller Pernille Plantener. 

Frugtlageret byder altså indenfor til en sæson med mange aktiviteter, som stevnsboerne kan se frem til: 

-Nu har vi pudset vinduerne og malet flagstangen. Nu kan I bare komme!