Tirsdag d. 21. juni besøgte borgmester Mogens Haugaard Nielsen og erhvervschef Thomas Christensen Horisonten STU og botilbud i Store Heddinge. Forstanderen Paw Koch viste rundt og fortalte om sine oplevelser med at drive en virksomhed i kommunen.

Horisonten er et uddannelsestilbud til unge med særlige behov, hvor eleverne også har mulighed for at bo på stedet. Forstander Paw Koch viste borgmesteren og erhvervschefen rundt i den gamle stationsbygning, hvor Horisonten holder til. Bygningen rummer i øjeblikket 5 lejligheder og 14 værelser, og har i alt 14 elever boende og 5 elever, der kommer i dagtimerne.

– Horisonten er en forholdsvis ny og spændende arbejdsplads i kommunen, som løser et behov og imødekommer en efterspørgsel, som ikke blev imødekommet før. Så er det samtidig en virksomhed, som formår at tiltrække opmærksomhed udefra pga. deres innovative tilgang til den undervisning, som de leverer, forklarer erhvervschef Thomas Christensen om baggrunden for at besøge Horisonten.

Uddannelsen sætter fokus på at gøre eleverne i stand til at klare hverdagens mange gøremål, og gøre dem jobparate. Flere af eleverne bor på skolen, og det gør det muligt for eleverne at lære hele dagen. Således kan de få hjælp til at finde en hobby eller sportsaktivitet, så de kan få sig en aktiv hverdag og et netværk.

– Netværk og aktiviteter i en hverdag er især vigtig for de elever, der ikke har udsigt til at kunne varetage et job, fortæller Paw Koch.

På skolen lærer eleverne også at lave mad, så de kan leve sundt, når de ikke længere er tilknyttet Horisonten. Derfor kunne eleverne servere lækker ovnstegt kylling med ris og karrysovs til borgmesteren og erhvervschefen under besøget.

– Modsat mange andre lignede uddannelser tilbyder vi forløb, der er direkte målrettet arbejdsmarkedet med arbejdspraktikker i lokalsamfundet. Det gælder jo om at give de her mennesker et helstøbt liv, derfor hjælper vi også eleverne med at tage til sportsaktiviteter, fortæller Paw Koch, der synes det var rigtig interessant at have borgmesteren og erhvervschefen på besøg, og høre deres inputs.

Erhvervschef Thomas Christensen har også lagt mærke til eleverne fra Horisonten, som ofte er ude i praktik i de lokale virksomheder og hjælper til ved lokale arrangementer:

– Det er dejligt med en virksomhed som engagerer sig lokalt og gør så meget for at være tilstede så mange steder – de er en værdifuld og meget synlig aktør i Store Heddinges bymiljø.

Trækker flere til Stevns

Netop nu udvider Horisonten med tre ungdomsboliger, der ligger tæt på den gamle stationsbygning. Paw kalder det for et pilotprojekt med de nye boliger, hvor beboerne kan få hjælp med alt fra tøjvask og indkøb til vedligehold af boligen. Projektet har modtaget støtte fra Udvikling Stevns, der blandt andet støtter projekter, der fremmer erhvervs- og bosætningsudviklingen i Stevns – og det lever Horisonten fint op til.

Udvidelserne af botilbuddet giver nemlig anledning til, at der skal ansættes endnu en lærer, og Paw kunne fortælle om familier, der flytter til Stevns, for at være tæt på deres børn, som er tilknyttet Horisonten.

Besøget er en ud af en række besøg, hvor borgmesteren sammen med erhvervschefen besøger virksomheder i kommunen for at få inputs til, hvordan virksomhedernes oplevelse af kommunen kan forbedres. Er du virksomhedsejer, og vil du gerne have besøg, kan du kontakte Erhvervschef Thomas Christensen på tlf. 30 61 99 52 eller thomas@stevnserhvervsraad.dk.