Borgmester Mogens Haugaard Nielsen og Erhvervschef Thomas Christensen fra Stevns Erhvervsråd besøgte tirsdag d. 7. juni restauranten Gastronomia Smeralda i Strøby Egede for at høre ejeren Ali Corap’s oplevelser med at drive virksomhed i Stevns.

Ali Corap har været selvstændig i mange år og har drevet restauranter og take-away i både København og Køge. I maj måned sidste år åbnede han den italienske restaurant Gastronomia Smeralda i de store hvide bygninger i Strøby Egede, der både har restaurant, men også tilbyder take-away og mad til fester.

– Det har forandret byen rigtig meget, at de har bygget her. Før var Strøby Egede bare en by man kørte igennem, men nu er byen blevet mere livlig, mener Ali.

Det er primært lokale, der kommer og spiser på restauranten, men Smeralda trækker også folk fra Køge. Ali viser rundt i den hyggelige restaurant, der byder på et flot udvalg af oste, skinker og salater. Restauranten er meget åben omkring deres råvarer, og Ali viser stolt sit åbne køkken frem, der giver kunderne mulighed for at følge med, når kokkene tilbereder de lækre italienske retter. Der er allerede godt gang i forretningen, og Ali forventer at sommeren vil bringe mange flere gæster til restauranten.

– Det er dejligt at se, at en erfaren forretningsmand ser muligheder i Stevns og etablerer sig her. Det bekræfter den positive udvikling vi har, som er særlig stærk i Strøby Egede, siger erhvervschef Thomas Christensen.

En by i udvikling

Strøby Egede har i 2014 og 2015 oplevet en stigning på over 3% i antallet af beboere, og stigningen forventes at fortsætte de kommende år, da der i øjeblikket udstykkes grunde i høj hast. Det er den største befolkningstilvækst i kommunen og det giver erhvervslivet gode muligheder. Ali håber på, at der er flere, der vil åbne forretninger og restauranter i byen, så der kan komme endnu mere liv.

– Jeg er ikke bekymret for, at der kommer andre spisesteder og pizzeriaer – det trækker jo bare flere folk til, fortæller Ali, der oplever at hans kunder ofte benytter de andre forretninger i Strøby Egede i forbindelse med deres besøg på restauranten.

– Strøby Egede er en af de byer i kommunen der i øjeblikket oplever størst vækst. Det giver byen og erhvervslivet gode udviklingsmuligheder, og derfor er det interessant at besøge en virksomhed som Smeralda, der virkelig har udnyttet de muligheder. Restauranten er helt klart med til at løfte hele byen, siger borgmester Mogens Haugaard Nielsen.

Besøget er en del af en række besøg der kommer til at foregå i 2016, hvor borgmesteren sammen med erhvervschefen besøger virksomheder i kommunen for at få inputs til, hvordan virksomhedernes oplevelse af kommunen kan forbedres. Er du virksomhedsejer, og vil du gerne have besøg, kan du kontakte Erhvervschef Thomas Christensen på tlf. 30 61 99 52 eller thomas@stevnserhvervsraad.dk.