Den 27. oktober indgik regeringen med en række støttepartier aftale om udvidelse og forlængelse af gældende hjælpepakker til virksomheder ramt af corona-restriktioner.

Hjælpepakkerne i de gældende ordninger kan benyttes af virksomheder, der er DIREKTE berørt af de gældende restriktioner.

Aftaleteksten fra Erhvervsministeriet indskærper således:

“Det gælder fortsat, at virksomheder og selvstændige mv. under kompensationsordningerne skal være direkte eller indirekte omfattet af følgende begrænsninger:

– Forbud mod at holde åbent, herunder begrænsninger på åbningstiden, alkoholforbud mv.
– Forsamlingsforbud (både det store og det lille forsamlingsforbud).
– Grænselukninger.
– Udenrigsministeriets rejsevejledning. “

Som noget nyt kan også leverandører til events med mere end 10 personer søge kompensation. Det kunne være cateringleverandører, grejudlejningsvirksomheder, selskabslokaler mv.

Desuden vil leverandører til pelsdyravlere få adgang til hjælpepakken for selvstændige erhvervsdrivende (kompensation for tabt omsætning) samt hjælpepakken med kompensation for faste omkostninger.

De gældende hjælpepakker er forbedret bl.a. ved, at man ved dokumenteret omsætningstab på 30 (før 35) procent har adgang til kompensation for faste omkostninger.

Desuden er pakkerne forlænget frem til 31. januar 2021.

I Stevns Erhvervsråd er man positive overfor at hjælpepakkerne nu bliver udvidet og forlænget, men samtidig bekymrede for de virksomheder, som ikke er dækket af hjælpepakkerne:

– En lang række virksomheder er i risiko for at opleve omsætningsnedgang som INDIREKTE konsekvens af coronakrisen. Derfor er der risiko for, at virksomheder med coronarelateret omsætningsnedgang ikke har adgang til hjælpepakker, fortæller erhvervsrådets  iværksætter- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen, som gennem hele corona-pandemien har siddet klar til at vejlede corona-påvirkede virksomheder.

Søg vejledning:

Læs aftaleteksten.

Virksomhedsguiden.dk guider til brug af hjælpepakkerne i den udstrækning, der er åbent for ansøgning.

Kontakt gerne iværksætter- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen på jesper@stevnshvervsraad.dk eller 21221765 for at få hjælp til at vurdere, hvordan din virksomhed bedst kan få hjælp.